Înainte îi dădea la lei, acum le ia legal leii. Familia lui Nuțu Cămătaru are IFN pentru creditare.

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.02.2023 - 14:15
Înainte îi dădea la lei, acum le ia leii legal. Familia lui Nuțu Cămătaru are IFN pentru creditare Foto: coperta Dresor de fraieri și de lei

Frații Ion și Sile Balint sunt cunoscuți pentru infracțiunea de cămătărie, de unde și porecla care i-a făcut celebri. Pe vremuri, cei doi își amenințau datornicii că-i dau hrană la leii pe care-i creșteau acasă. Acum, familia Balint are Instituție Financiar - Nebancară (IFN).

SHARE

În martie 2022, Nuțu Cămătaru a înființat societatea Cezy Line SRL, care are ca obiect de activitate ”comerțul cu amănuntul în magazine nespecificate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Firma are sediu în Ferentari, un loc considerat cartier general al Cămătarilor.

În această firmă, Nuțu deține 45% din părțile sociale, iar soția lui actuală, Claudia Balint, are pachetul majoritar și este administrator al societății.

Partenera de viață a lui fostului interlop apare asociat majoritar și la compania DN Capital Investments IFN SRL, tot cu sediul în șoseaua Sălaj, acasă la Nuțu Cămătaru.

După cum arată și titulatura (intituție financiar-nebancară), firma se ocupă cu activități de creditare și include: acordarea creditelor de consum, finanțarea comerțului internațional, asigurarea finanțării pe termen lung a industriei de către băncile industriale, împrumuturi monetare în afara sistemului bancar, acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor de către instituții specializare care nu primesc depozite și servicii de amanetare și gaj.

Nuțu Cămătaru nu apare ca asociat în această firmă, în schimb Claudia îl are ca partener pe fiul acestuia, Daniel Nicolae Balint. În societate mai apar, ca asociați minoritari, alte două persoane: un avocat și soția unui fost șef din jandarmerie.

Citește și: VIDEO Shaormeriile manelistului Tzancă Uraganu, închise de Protecția Consumatorilor. A cerut iertare

IFN-ul familiei Cămătaru a fost înființat în 2021 și încă nu a depus primul bilanț financiar. Societatea apare ca fiind în funcțiune, însă nu mai este activă din iunie 2022, potrivit datelor de la ANAF sectorul 5, conform Fanatik

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru și-a terorizat fosta iubită deși avea ordin de restricție. Va fi extrădat

Are și o spălătorie care nu prea i-a mers

Nuțu Business SRL este o altă societate la care Ion Balint, pe numele lui real, apare ca asociat, potrivit datelor obținute de FANATIK de la Registrul Comerțului. Liderul interlop este asociat aici cu cei doi băieți pe care-i are din precedenta căsnicie: Ion Nuțu (zis Nuțulică) și Nicolae Daniel (alias Dany).

Societatea are ca principal obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”. Firma are punct de lucru în șoseaua Sălaj, acolo unde se află spălătoria auto NTU Self Wash. Terenul pe care se află construcția îi aparține lui Nuțu, care are aici o proprietate de 45.000 mp, unde funcționa un club de echitație și o fermă de păsări și animale exotice.

Leii lui Cămătaru, la Grădina Zoologică din Galați

Acum 10 ani, Nuțu Cămătaru a rămas fără cei patru lei pe care i-a crescut de mici, în Ferentari. Animalele care fuseseră deținute de Cămătaru fără acte, au ajuns la Grădina Zoologică din Galați, deși inițial o fundație de protecția a animalelor a încercat relocare acestora în Africa.

În 2016, doi dintre leii lui Cămătaru, Nicolae și Nicoleta au devenit părinți pentru a doua oară. Ei au avut încă doi pui din care doar unul a trăit.

Cum au băgat frații Cămătaru un milionar în portbagaj, l-au jefuit și l-au lăsat gol în pădure

Milionarul Shaul Peleg a fost victima fraților Nuțu și Sile Cămătaru, el fiind jefuit, legat la ochi, aruncat într-un portbagaj şi lăsat dezbrăcat într-o pădure de la marginea Bucureştiului.

Omul de afaceri s-a plâns autorităţilor că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, ar fi fost bătut şi jefuit de mai mulţi necunoscuti mascaţi. După jaf, a fost legat la ochi, introdus într-un portbagaj şi lăsat, în pielea goală, într-o pădure de la marginea Bucureştiului.

Reclamaţia acestuia a declanşat o amplă anchetă, câteva luni mai târziu, stabilindu-se că făptaşii erau cei din gruparea Cămătaru.

Citește și: VIDEO Un român parior a torturat și a ucis o femeie în fața soțului care uitase unde-s banii

Peleg susţinea că i-au fost sustrase bunuri în valoare de 25.000 USD, un pistol, genţi în care se aflau actele unor firme, contracte de mediere şi de imprumut, bunuri personale cu semnificaţie sentimentală, bijuterii, aparate speciale pentru determinarea calităţiiii pietrelor preţioase, 13.800 de dolari, 20 de milioane de lei vechi şi un ceas Cartier, etc, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 de dolari americani.   

Apoi, judecătorii au decis conexarea mai multor dosare, pronunţând sentinţe în cazul a 30 de inculpaţi. Nuţu Cămătaru a luat 9 ani de închisoare, fratele Sile a fost condamnat la 15 ani,  Silviu Dudiţă a primit 13 ani, Gheorghe Cristian - 9 ani. Irina Elena Cerga, cu ajutorul căreia a fost jefuit Shaul Peleg - 8 ani, Adrian Pănduru - 6 ani. În cazul mamei lui Sile şi Nuţu, Mimi Cămătăreasa, sentinţa fusese de 5 ani, iar o soră a acestora,  Angelica - 12 ani. 

Nuțu Cămătaru a ieșit din închisoare în 2019 și spune că s-a făcut om cinstit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te