AUDIO Iliescu în interviul pentru Le Figaro: Partidul trece printr-o perioadă destul de complicată

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 18.12.2018 - 16:59
Ion Iliescu l-a supărat pe Liviu Dragnea. Foto Inquam Photos/George Călin

Prima parte a interviului cu fost preşedinte Ion Iliescu pentru Le Figaro a fost făcută publică de jurnalistul Paul Cozighian. Iliescu a vorbit despre situaţia în care se află PSD încă din primele minute.

SHARE

Fragmentul a fost făcut public de către Paul Cozighian, ziaristul român care a realizat interviul împreună cu Thierry Portes, şeful departamentului Internaţional la Le Figaro, după ce Ion Iliescu a negat că ar fi declarat publicației că PSD traversează cea mai gravă criză politică din istoria sa.

În primele trei minute, fostul președinte al social democraților precizează că nu mai e „preşedinte de onoare“ al PSD, acesta având doar „o legătură sentimentală“ cu cei care a lucrat în PSD. 

„Este doar o legătură sentimentală cu cei care au lucrat cu mine. [..] Altfel, partidul trece printr-o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză. Este unul dintre punctele slabe şi este păcat, pentru că, în acelaşi timp, este principalul partid, cel mai puternic, este partidul care are legături atât de puternice cu populaţia”, a afirmat Ion Iliescu.


Despre partid, fostul președinte spune că este singurul partid puternic și serios, dar acum este slăbit. „Este singurul partid puternic şi serios. Al doilea partid, Partidul Liberal, care se află în opoziţie, este slab în general. Ca poziţionare, ca teorie, ca practică politică, dar şi ca personalităţi per ansamblu.... Prin urmare, singurul partid serios este PSD. Dar, chiar şi aşa, partidul nu trece printr-o perioadă uşoară. Pentru acest lucru, chiar şi în cadrul relaţiilor interne din partid , consider că nu e o situaţie aşa de simplă. Atât pentru liderul partidului cât şi pentru ceilalţi, de asemenea. Nu ştiu care va fi evoluţia ulterioară, dar este singurul partid serios! Care în continuare e creditat cu o mare susţinere”, a declarat Ion Iliescu.  

Fostul președinte al României a atacat, luni seară, pe blogul său publicaţia franceză, spunând că aceasta îl citează „cu lucruri pe care nu le-am declarat niciodată”. 

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva“, a scris fostul preşedinte al României şi lider al PSD după ce Le Figaro a publicat luni un material despre România în care Iliescu era citat criticând dur PSD şi pe Liviu Dragnea.
Interviul complet va fi făcut public integral marţi seară, la Realitatea TV, de la ora 21.00.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te