„Anul acesta, proiectul special dedicat Festivalului Cerbul de Aur este un omagiu adus artiștilor români - compozitori, textieri și vedete, un grandios spectacol de televiziune care va reaminti publicului istoria bogată a festivalului și va promova noua generație de artiști.
Va fi un program de televiziune strălucitor în care atât tinerii cât și cei nostalgici vor avea ocazia să asculte muzica românească a tuturor generațiilor.
Înregistrările emisiunii Cerbul de Aur 2020 #GENERAȚII au loc într-unul din studiourile TVR în zilele de 28, 29 și 30 iulie”, se arată într-un comunicat al TVR.
Comunicatul nu face nici o referire la numărul participanților sau la măsurile de protecție, în condițiile epidemiei de coronavirus. Instituția înregistrează deja șase cazuri de coronavirus, în condițiile în care radioul public nu a anunțat nici un caz.
Decizia de azi a TVR vine după ce, la 3 iunie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), organizator al Festivalului Imternaţional Cerbul de Aur, a luat decizia de a anula ediţia din acest an a evenimentului, ţinând cont de situaţia generată de pandemia COVID-19. „Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenţia publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului şi, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”, anunța, la acel moment, Doina Gradea, președintele SRTv.
Anul trecut, festivalul a costat șase milioane de lei și a avut o audiență mediocră: în prima seară, TVR a atins o audiență medie de aproximativ 280.000 de telespectatori din toată țara, ceea ce a plasat postul public pe locul şase în topul audiențelor.
În 2018, Curtea de Conturi a descoperit numeroase nereguli financiare la acest festival.