Grevă la Registrul Comerțului pentru salarii și spor neuropsihic. Director: 2.300€, Inspector: 1250€

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.04.2024 - 10:51
Grevă, la ONRC, pentru salarii și spor neuropsihic. Director: 2.300 €, Registrator: 1300 € - Foto: eghiseul.ro

Grevă, la ONRC, pentru salarii și spor neuropsihic. Angajații Oficiului Naţional al Registrului Comerţului spun că au „cel mai mic nivel de salarizare din Justiţie" - Director general: 2.300 €, Registrator: 1300 €, Șef serviciu: 1.600 €, IT: 1.000 €. Plus sporuri și vouchere.

SHARE

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) a anunțat că intră în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind "instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie".

Sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională "Justiţie".

Citește și: Cum arată austeritatea în Parlament? Secretar: 21.000 lei/lună, Director: 15.000 lei. Plus sporuri

Grevă, la ONRC, pentru salarii și spor neuropsihic. Director: 2.300 €, Registrator: 1300 €

"Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Conform sursei citate, în scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor din ONRC, SAONRC declanşează acţiuni sindicale conform unui calendar.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional. "Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel", se precizează în comunicat.

Citește și: Salariu uriaș pentru șeful CCR: 10.000€ /lună. Spor de stres și confidențialitate, dublat la 3.000€

Totodată, în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Ce salarii de bază, fără sporuri și vouchere de vacanță, au angajații de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Conform declarațiilor de avere depuse în 2023, directorul general al ONRC a încasat într-un an 141.774 lei, adică are un salariu lunar de aproximativ 2.300 €. Soțul lucrează tot la ONRC, e director simplu cu un salariu de 1.600 €/lună. 

Directorul general adjunct al ONRC are un venit de circa 1.660 €/lună, iar cei 6 directori încasează cam 1.600 - 1.900 €/lună.

Un șef serviciu, de exemplu, are un salariu lunar de circa 1.600 €, un șef birou circa 1.350 €/lună, un specialist IT circa 1.000 €/lună. 

Un registrator câștigă cam 1300 €/lună, un consilier juridic specialist cam 900 €/lună, iar un inspector specialist în jur de 1.250 €/lună. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te