Hackerii exploateză o greșeală uriașă pe WhatsApp. Trebuie să schimbați urgent două setări

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.11.2022 - 20:30
Greșeală uriașă pe WhatsApp/foto: livenet

Toți cei care folosesc WhatsApp ar trebui să își verifice setările, potrivit experților în domeniul cibernetic. Aceștia au îndemnat toți utilizatorii să se asigure că folosesc cele mai bune setări posibile pentru WhatsApp.

SHARE

Peste două miliarde de oameni folosesc WhatsApp, deținut de Meta, ceea ce îi face o țintă principală pentru hackeri și tot felul de escroci, scrie The Sun.

Riscurile sunt și mai mari dacă se folosesc setări greșite, au declarat experții pentru The Sun, arătând cea mai bună modalitate de a fi în siguranță pe WhatsApp.

Cea mai importantă setare pe care trebuie să o activați este verificarea în doi pași, potrivit lui Tom Davidson, expert în securitate și director senior al firmei cibernetice Lookout.

„Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele prin configurarea numărului dvs. pe un alt dispozitiv", a declarat Tom pentru The Sun.

„Cu această setare activată, utilizatorilor li se cere un cod PIN înainte ca numărul să poată fi asociat cu WhatsApp.

"Oferă o protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să vă obțină numele de utilizator și parola."

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturile dumneavoastră.

WhatsApp este plin de funcții inteligente concepute pentru a vă proteja confidențialitatea. Multe dintre ele sunt ascunse în Setări, în fila Confidențialitate.

"Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și statutul", a adăugat Tom.

"De asemenea, puteți configura o blocare a ecranului și activați sau dezactivați codurile de citire."

Dacă vă actualizați telefonul în mod regulat, ar trebui să fiți foarte atenți, potrivit expertului cibernetic Brian Higgins.

"Merită să rețineți că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea dvs. se va reseta la setările din fabrică", a declarat Brian, specialist în securitate la Comparitech, pentru The Sun.

"Ar trebui să vă verificați și să vă actualizați regulat setările de confidențialitate. Și, de asemenea, curățați-vă lista de contacte la fiecare câteva luni. Încercați să scăpați de cele pe care nu le-ați mai folosit de ceva vreme sau pe care nu le recunoașteți."

Există și alte câteva sfaturi-cheie de securitate de care puteți profita.

Primul este să vă asigurați că vă mențineți telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai recente patch-uri software.

Aceste actualizări includ adesea remedieri de securitate importante care strivesc bug-urile folosite de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul.

De asemenea, ar trebui să vă feriți de oricine vă cere informații personale (cum ar fi detaliile cardului de credit sau codurile de conectare), chiar dacă mesajul pare să vină de la un prieten.

În cazul în care un hacker obține acces la contul dvs. de WhatsApp, îl puteți da afară prin reconectarea la cont.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te