Fosta soție a lui Adamescu, reținută pentru evaziune fiscală

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.10.2018 - 20:55
Carmen Palade

Fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, Carmen Palade, este cercetată într-un dosar de evaziunea fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 43 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Române. Aceasta a fost reclamată de fiul vitreg.

SHARE

UPDATE: Carmen Adamescu a fost reţinută miercuri de către ofiţerul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, după ce a fost audiată câteva ore în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. 

________________________________________________________

Poliția efectuează astăzi percheziții la domiciliul acesteia și la domiciliile mai multor persoane, bănuite că ar fi încheiat contracte fictive de management, prin care au prejudiciat societățile pe care le dețin sau le administrează. „La data de 10 octombrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală", informează Biroul de presă al Poliției. 

„Din cercetări reiese că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, se arată din comunicat.
Potrivit sursei citate, în baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza unor facturi fictive emise de firmele controlate. 

Plăţile efectuate ilegal sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.
De asemenea, persoanele cu funcţii de conducere din cadrul societăților prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi, precizează IGPR.
Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive. Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, ar fi denunţat activităţile ilicite şi contractele fictive în cazul firmelor controlate de cea din urmă, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Ulterior, a depus o plângere şi Unirea Shopping Center.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te