Eric Clapton s-a săturat de pandemie. A scris un cântec despre COVID: „This Has Gotta Stop”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 30.08.2021 - 17:07

„Acest lucru trebuie să se oprească / Destul, este suficient / Nu mai pot să accept acest KKt”, cântă rockerul, cu un cor în fundal.

SHARE

Eric Clapton a lansat, prin surprindere, un nou single, „This Has Gotta Stop”, cu un videoclip animat care abordează și tema dezastrelor aduse de schimbările climatice, în ceea ce pare a fi ultima sa salvă împotriva vaccinării anti-COVID-19 și a măsurilor de restricție.

„This Has Gotta Stop/Acest lucru trebuie să se oprească” pare să facă referire la unele dintre problemele medicale pe care Clapton a spus că le-a experimentat după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca la începutul acestui an, dar și la ceea ce el crede că sunt rezultate „dezastruoase”: „Mâinile și picioarele mele erau fie înghețate, amorțite sau arzând”, scria el la acea vreme, potrivit revistei Rolling Stone.

În melodie, Eric Clapton afirmă: „Știam că se întâmplă ceva greșit / Când ai început să dai legea / nu-mi pot mișca mâinile, izbucnesc în sudoare / vreau să plâng, nu mai suport.”

În cor, el cântă: „Acest lucru trebuie să se oprească / Destul, este suficient / Nu mai pot să accept acest KKt (BS în original - n.r.)”

Citește și: Valentina Pelinel nu exclude să îi ofere lui Cristi Borcea al zecelea copil: „Ar fi o binecuvântare”

Scrisă de Eric Clapton, piesa este cântată împreună cu bateristul Sonny Emery, basistul cu care lucrează de mult timp Nathan East și vocea de fundal a lui Sharon White. 

 Un purtător de cuvânt al Clapton a spus că nu există planuri pentru moment să urmeze un album complet.

Videoclipul include imagini cu oameni transformați în marionete sau care privesc telefoanele în stil zombie; politicieni sau oficiali guvernamentali care se adresează mulțimilor; și alții care dețin semne care spun „Libertate” și „Destul, este suficient”.

Citește și: VIRAL Fotografia libertății: o fetiță afgană evacuată din Kabul, pe un aeroport din Belgia

De asemenea, include o ilustrație a Jam for Freedom, grupul de artiști de stradă care militează împotriva restricțiilor și pe care Clapton îl susține, precum și imagini ale unei lumi în flăcări după un dezastru de mediu.

Începând cu „Stand and Deliver”, colaborarea sa recentă cu Van Morrison, „This Has Gotta Stop” reprezintă o continuare a pozițiilor recente și controversate ale lui Clapton despre lockdown-ul adus de pandemie. În iulie, Clapton a anunțat că „nu va cânta pe nicio scenă în care există un public discriminat”, adică căruia i se cere să fie vaccinat sau să se testeze.

Turneul SUA al lui Clapton, care se limitează la arene interioare din sud, este programat să înceapă pe 13 septembrie în Fort Worth, Texas, înainte de a încheia 26 septembrie în Florida.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te