Cum s-a dat de gol un român că și-a ucis vecina. Greșeala, făcută într-o convorbire cu soția

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.11.2023 - 16:49
Român arestat în Italia, fiins suspect de crimă Foto: Freepik - rol ilustrativ

Un român s-a dat de gol că și-a ucis vecina într-o convorbire cu soția sa. Telefonul îi era urmărit, iar anchetatorii au auzit totul. Bărbatul a fost condamnat la un an după crimă.

SHARE

A crezut că nu va fi prins niciodată, dar s-a dat de gol în timp ce vorbea cu soția la telefon. I-a spus un amănunt despre care nu avea de unde să știe la acea vreme. 

Anchetatorii i-au interceptat și așa și-au dat seama de o posibilă legătură cu victima.

Cum s-a dat de gol un român că și-a ucis vecina. Greșeala făcută într-o convorbire cu soția

Este vorba despre o crimă comisă în Italia, în urmă cu un an. Un român, Cristian Frâncu,  a fost arestat în acest caz.

O interceptare telefonică prinsă în timp ce acesta vorbea cu soția sa este ceea ce i-ar fi dus pe anchetatorii italieni la el. "Aia a fost violată", - ar fi spus el soției sale. Doar că agresiunea sexuală, la acel moment, nu era încă cunoscută și, în consecință, românul de 50 de ani nu ar fi putut să știe acest detaliu.

Citește și: Român arestat în Italia după ce și-a bătut și umilit soția în fața fiicelor. Cum a fost prins?

Apoi testele ADN și anumite constatări ale prezenței bărbatului în apropierea casei Mariellei Soethe au făcut posibilă identificarea presupusului criminal.

În luna mai, în colaborare cu Centrul Operațional de Securitate Cibernetică din Perugia al Poliției, a fost efectuată o percheziție la domiciliul suspectului.

În timpul cercetărilor au fost obținute elemente tehnice suplimentare care confirmă prezența bărbatului în apropierea locului crimei în momentul faptei.

Procurorul Raffaele Cantone a descris agresiunea sexuală ca fiind "brutală". Marielle l-a zgâriat pe ucigaș într-o încercare disperată de a-și salva viața. Carabinierii au reconstituit, tot cu probe științifice, întregul eveniment și mișcările lui Cristian Frâncu. În cele din urmă, au ajuns la concluzia că sunt suficiente probe pentru a-l trage la răspundere pentru moartea femeii.

Citește și: Român de 36 de ani, închis în Italia. A furat „țuică tradițională”. Când a fost prins s-a dat minor

Marielle Soethe, de 71 de ani, a fost găsită decedată pe 1 decembrie anul trecut, în locuința sa, situată în Citerna, provincia Perugia. Potrivit Procuraturii din Perugia, există indicii serioase de vinovăție în ceea ce privește uciderea femeii de naționalitate germană, în vârstă de 70 de ani, care locuia de mai mulți ani în Altotevere.

Femeia fusese găsită moartă în interiorul locuinței sale de carabinierii din Cisterna, cu urme evidente ale unei agresiuni suferite, inclusiv sexuale.

Avocatul lui Frâncu, Donatella Donati, a cerut ca măsura să fie atenuată, deoarece clientul său suferă de o patologie care nu poate rezista regimului carceral, conform știridiaspora.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te