Copil de doi ani, de urgență la spital după ce ar fi înghițit accidental pastile pentru tensiune

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.07.2023 - 21:29
Copil de doi ani, de urgență la spitalul după ce ar fi înghițit accidental pastile pentru tensiune - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Un copil de numai doi ani din Oneşti a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la spitalul Sfânta Maria din Iaşi după ce ar fi înghiţit mai multe pastile pentru tensiune. Într-un moment de neatenţie al familiei, micuţul ar fi luat medicamentele pe care le-a găsit în casă.

SHARE

Din fericire, potrivit medicilor de la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, copilul este acum în afara oricărui pericol, este stabil hemodinamic, conștient.

La spital după ce a înghițit pastile pentru tensiune 

Micuțul va rămâne în continuare internat pe secția de toxicologie a spitalului, sub atenția medicilor pentru că, în cazul unor copii cu vârste atât de mici cu intoxicație medicamentoasă, pot apărea oricând alte complicații.

Citește și: Florin Zamfirescu dezvăluie de ce a murit Adrian Pintea, colegul său de cameră. În ce capcană căzuse

Acesta a ajuns la Iași seara trecută după ce s-a solicitat transferul său de la spitalul din Onești și s-a făcut acest lucru cu elicopterul SMURD. Familia a sunat la 112 după ce copilul a început să se simtă rău, a ajuns la spital, iar acolo membrii familiei ar fi povestit medicilor că într-un moment de neatenție copilul ar fi înghițit câteva pastile.

Vorbim despre medicamentele unui membru al familiei, pastile pentru hipertensiune. Și pentru că copilul ar fi putut avea o evoluție nefavorabilă s-a decis acest transfer de urgență către Iași.

Lăsat singur în casă, a găsit pastilele pe masă

Situație similară și la Iași. Un copil de 2 ani a fost la un pas să își piardă viața, după ce a înghiţit mai multe pastile pentru inimă. Băieţelul era acasă cu părinţii şi cu bunicii, dar medicamentele au fost lăsate, din greşeală, la îndemâna lui.

Cel mic este internat la Toxicologie, iar familia a ajuns în atenția inspectorilor de la Protecția Copilului.

Lăsat nesupravegheat, singur în casă, băieţelul a luat medicamente de pe masă și a înghiţit mai multe pastile. Când mama a intrat în cameră, și-a văzut copilul prăbușit pe podea și a sunat la Ambulanță. Cel mic a fost dus, de urgență, la spitalul din Hârlău.

Citește și: Vești bune pentru angajați. Va crește valoarea tichetelor de masă: De când se aplică majorarea

Medicii de la Hârlău au decis să îl transfere pe copil la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi. O anchetă socială a fost deschisă în comuna Deleni, în familia celui mic.

Părinții susțin că a fost vorba de un incident nefericit, dar, chiar și așa, cazul a ajuns în atenția inspectorilor de la Protecția Copilului din Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te