Clotilde Armand taie sporul de antenă de 15% de la ADP: Nivelul radiațiilor, de sute de ori mai mic

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 24.02.2021 - 15:29
Imobilul din bulevardul Poligrafiei în care urmează să fie înființată „Școala Regală”/FOTO: Facebook/Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a scris într-o postare pe Facebook că angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt nemulțumiți că vor fi mutați din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, unde se va deschide „Școala Regală”.

SHARE

„Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supărați pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Școală Regală. Sunt aproape 100 de angajați. O parte sunt relocați în Piața Mureș și o altă parte în clădirea din Șoseaua Odăi.

Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiaților cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

 

Clotilde Armand a anunțat că în imobilul din bulevardul Poligrafiei va fi înființată „Școala Regală”

 

Context

Primăria Sectorului 1 vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ - "Şcoala Regală", în zona Casa Presei Libere, într-un imobil situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Până de curând, în acest imobil a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 de joi se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Capitalei privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la CL Sector 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te