Adriana Săftoiu afirmă că PNL luptă doar pentru locul al doilea la europarlamentare

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.11.2018 - 09:11
Adriana Săftoiu nu crede că „mașinăria de vot” a PSD poate fi învinsă. Foto: Inquam Photos/Raul Ștef

Deputata PNL Adriana Săftoiu a declarat, miercuri, că PSD va câștiga alegerile europarlamentare din 2019 pentru că „maşinăria" partidului „încă merge". Pe de altă parte, Dacian Cioloș crede că românii au nevoie de oameni politici care „să le inspire nu doar că pot da jos PSD".

SHARE

Declarațiile acestora au venit în cadrul dezbaterii „Opoziţia, încotro?", organizată de Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi revista „22". Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a vorbit despre configuraţia parlamentară în raport cu partidul de la guvernare. 

„Partidul Social Democrat nu este un partid care funcţionează după idei şi principii, după cauze mai mult sau mai puţin nobile, este un partid care funcţionează pe un sistem pur clientelar. De aceea, sigur că în momentul de faţă dezideratul este pentru toată lumea o moţiune de cenzură care să treacă şi studiem cel mai bun moment pentru a depune această moţiune de cenzură cu şanse. Nu e un lucru uşor. Geografia, cartografia clientelară a PSD-ului este extrem de complicată şi se schimbă în fiecare zi, după bunul plac al liderului suprem, domnul Liviu Dragnea", a afirmat parlamentarul.
La rândul său, Adriana Săftoiu a apreciat că „e foarte greu aritmetic să dai acest guvern jos". „Nu pentru că nu ar fi tensiuni în PSD. Ar fi o nebunie să nu vă spun că pe holurile Parlamentului, în bănci, nu-i auzi că freamătă. (...) Nu vor vota o moţiune de cenzură decât dacă le oferi ceva şi (...) ceea ce vor ei să le oferim e garanţia că vor rămâne la guvernare", a completat ea.
Totodată, a adăugat liberala, europarlamentarele ce vor avea loc în primăvara anului viitor sunt un "test de partide". Ea a spus că aprecierea aceasta este bazată pe propria experienţă.

„Sunt un om care a văzut foarte multe campanii, a simţit (...) şi ştiu, europarlamentarele sunt alegeri de partide, de mobilizare de partide şi asta e, maşinăria lor încă merge, biciul funcţionează", a susţinut deputata, care a mai vorbit despre nevoia unui consens.
Şi liderul PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre un asemenea consens între partidele de opoziţie. „Acest mamut nu va putea fi învins fără o coaliţie. (...) Până nu vom sta toţi la aceeaşi masă, va fi destul de dificil să îi convingem pe români că s-a creat această alternativă care merită susţinută", a punctat el.
Liderul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, a vorbit despre colaborarea noii formaţiuni politice cu partidele parlamentare. De asemenea, în opinia sa, un partid politic trebuie să ofere mai mult decât înlăturarea formaţiunii aflate la guvernare.
„Şi cu PNL din partea noastră uşile sunt deschise. E drept, cu domnul Orban n-am avut discuţii în ultimele luni. (...) Eu cred că în primul rând lucrurile trebuie clarificate în PNL şi asta nu noi putem să facem. Evident, PNL e un partid important şi e un partid de care România are nevoie. România are nevoie de un PNL restructurat în aşa fel încât să reinspire încredere şi, cred eu, nu doar să păstreze electoratul pe care îl are (....). PNL are nevoie şi să inspire", a afirmat președintele Ro+.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te