Greșeala care a dus la localizarea lui Cherecheș, în Germania. Ce făcea când l-au prins polițiștii?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.11.2023 - 12:06
Cătălin Cherecheș, primarul de la Baia Mare dat în urmărire internațională, prins în Germania. Ce făcea acolo Foto: facebook/ Cătălin Cherecheș - rol ilustrativ

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, în timp ce se pregătea să fugă din această țară, spun surse judiciare. A făcut o greșeală care a dus la localizarea și prinderea lui. Acum, statul român așteaptă decizia de extrădare a autorităților germane.

SHARE

Primarul fugar, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania în timp ce încerca să fugă și din această țară, conform unor surse judiciare. Acesta a făcut o greșeală care a dus la localizarea și prinderea lui de către polițiștii din Ausburg.

Statul român așteaptă acum decizia de extrădare a autorităților germane.

Ce făcea Cătălin Cherecheș când a fost prins de Poliție, în Germania. Greșeala care l-a localizat

În ultimele zile au fost luate în calcul mai multe variante despre locul unde s-ar ascunde Cătălin Cherecheș, primarul de la Baia Mare, fugit din țară înainte ca instanța să pronunțe condamnarea la 5 ani, într-un dosar de luare de mită în formă continuată. 

S-a vehiculat că primarul s-ar afla în Italia, pe o insulă, împreună cu soția și soacra, ori că ar fi plecat în Austria. A fost prins în Germania, la Ausburg. Se pare că se afla într-o mașină împreună cu o altă rudă de a sa. 

Conform unor surse, bărbatul ar fi fost prins atunci când și-a deschis telefonul mobil. Aceasta ar fi fost greșeala care a dus la localizarea lui. Această informație nu a fost însă confirmată oficial. 

Pe de altă parte, Cherecheș s-a opus reținerii, el fiind încătușat. 

Cel mai probabil, în timpul imobilizării, primarul a fost rănit. Într-o fotografie postată de Sindicatul Europol pe pagina oficială de Facebook, acesta apare cu mâinile la spate și cu sânge pe față. 

Foto: Facebook/Sindicatul Europol- (modificată în alb negru pentru a minimiza impactul emoțional)

Fugarul a fost prins în seara de 28 noiembrie 2023. Conform Poliției Române, ”în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Citește și: Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu: „Legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui”

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia”.

Ministrul Cătălin Predoiu le-a mulțumit partenerilor străini pentru ajutorul dat.

”Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal, Cherecheș Cătălin.

Citeşte şi: Primarul Cherecheș a cărat 1.500.000 € într-un seif din Germania, în tranșe de sub 10.000€

De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a transmis Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Acum, autoritățile române așteaptă decizia autorităților germane de a-l preda pe Cătălin Cherecheș.

După fuga lui Cătălin Cherecheș, pe la Vama Petea, a fost demis șeful Poliției de Frontieră. De asemenea, șeful DIPI Maramureș a fost înlocuit cu un alt ofițer. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te