Băiețelul român vândut în Germania va fi adus acasă, în România. De cine va fi însoțit?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.04.2024 - 07:15
Băiețelul român vândut în Germania va fi adus acasă, în România. De cine va fi însoțit? - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Băiețelul român vândut în Germania va fi adus acasă, în România. De cine va fi însoțit? Cum au procedat autoritățile române în acest caz?

SHARE

Băiețelul român vândut în Germania va fi adus acasă, în România. De cine va fi însoțit? Cum au procedat autoritățile române în acest caz?

Copilul vândut de tată, adus înapoi în țară

Băieţelul din Gorj care a fost vândut în Germania va fi adus în România de o echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.  

Citește și: Medicii șpăgari de la Spitalul Marius Nasta împărțeau mita prin Revolut. ”Când avem de unde, avem”

Echipa DGASPC Gorj s-a deplasat la Munchen pentru a prelua minorul şi a-l însoţi înapoi în ţară.

Reprezentanții de la Protecția Copilului au precizat că pentru repatrierea copilului inclusiv preşedintele ANPDCA s-a deplasat de urgenţă la Munchen.

„Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, secretarul de stat Rareş-Petru Achiriloaie, s-a deplasat de urgenţă la Munchen pentru a discuta soluţionarea cazului cu reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai autorităţilor germane competente”, arată comunicatul de presă al Ministerului Familiei.

„Prioritatea absolută în acest moment este să ne asigurăm că acest copil este bine, că va primi întreg sprijinul şi ajutorul din partea specialiştilor noştri pentru a depăşi această traumă evidentă prin care a trecut.

Avem încrederea că organele de anchetă vor soluţiona cât mai curând acest caz, în care faptele par a fi de-a dreptul înfiorătoare şi avem încredere că cei care se fac vinovaţi vor răspunde în justiţíe. Le mulţumesc colegilor de la DGAPSC Gorj, Ministerul Afacerilor Externe, respectiv Consulatul General al României la Munchen, pentru eficienţa cu care am colaborat în acest caz, reuşind împreună să ne asigurăm că acest copilaş este în siguranţă, cu cooperarea totală a autorităţilor germane”, a declarat preşedintele ANPDCA, Rareş-Petru Achiriloaie.

Ce s-a întâmplat cu ceilalți frați ai băiețelului?

Cazul copilului de şase ani a intrat în atenţia ANPDCA la sesizarea autorităţilor din Germania, care au solicitat Ministerușui Justiţiei clarificarea situaţiei unui minor român, după ce au constatat că acesta se afla în grija cetăţeanului străin.

În România, ancheta în acest caz, în care există suspiciuni de trafic de minori, a fost preluată de DIICOT, ca urmare a unei sesizări formulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj.

De asemenea, ceilalţi doi fraţi ai băiatului – o fetiţă de 8 ani şi un băieţel de 2 ani şi 8 luni - au fost preluaţi în regim de urgenţă de către DGASPC Gorj şi se află acum în îngrijirea unui asistent maternal, mai indică sursa citată.

Citește și: Doctoriță cunoscută, reținută pentru mită. A primit 147 de șpăgi deși câștiga 27.000 de lei lunar

Suma pe care părinţii - tatăl alcoolic, iar mama cu probleme psihice – ar fi primit-o pentru copil este de câteva sute de lei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj i-a preluat pe ceilalţi doi copii ai familiei, aceştia fiind acum în grija unor asistenţi maternali.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te