Breaking news! O dronă rusească a căzut în România. A făcut un crater de 1,5 metri. Răspunsul MApN

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.12.2023 - 15:48
Breaking news! O dronă rusească a căzut în România. A făcut un crater de 1,5 metri. Răspunsul NATO - Foto: Digi24 - Arhiva

Breaking news! O dronă rusească a căzut în România. În urma atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, o dronă rusească, folosită în atac, a căzut pe teritoriul României, în localitatea Grindu, județul Tulcea.

SHARE

Drona ar fi căzut noaptea trecută în localitatea Grindu, județul Tulcea, într-o zonă nelocuită și a format un crater cu diametrul de 1,5 metri.

Breaking news! O dronă rusească a căzut în România. A făcut un crater de 1,5 metri

Autoritățile au ajuns la locul prăbușirii, unde s-a format un crater de 1,5 metri, rezultat al prăbușirii necontrolate a unei drone folosite în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, într-un perimetru nelocuit, la aproximativ 4 km în amonte de Grindu. Aceștia vor trimite la evaluat epava dronei pentru a se indentifica proveniența și dacă a fost una cu încărcătură explozivă.

Rușii au reluat atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, la doar câteva sute de metri de teritoriul României.

"În baza informaţiilor din teren privind un posibil impact pe teritoriul României, echipe mixte MApN/MAI s-au deplasat în cursul nopţii în zonă şi au raportat, în această dimineaţă, că a fost identificat un crater de 1,5 metri adâncime, rezultat ca urmare a prăbuşirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, într-un perimetru nelocuit, aflat la circa 4 kilometri amonte de localitatea Grindu.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei şi au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor şi desfăşurarea investigaţiilor, conform procedurilor", se arată în comunicatul de presă al MApN.

În context, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Feteşti şi aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Germane din Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" au fost ridicate pentru a executa misiuni de supraveghere a spaţiului aerian naţional.

"Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar", se mai specifică în comunicat.

Atacuri rusești la granița României

Porturile ucrainene de la Dunăre - Ismail și Reni au devenit din nou ținta atacurilor rusești. Mai multe explozii s-au auzit la granița României.

Locuitorii din zona de nord a județului Tulcea și cei din Galați, aproape de granița româno-ucraineană, au fost alertați printr-un mesaj RO-ALERT emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Avertismentul, transmis în două etape, avea drept scop informarea asupra posibilității căderii unor obiecte din spațiul aerian în proximitatea locuințelor lor, ca urmare a conflictului armat dintre Rusia și Ucraina.

Citește și: VIDEO Rusia a atacat cu drone portul Izmail, la câteva sute de metri de frontiera cu România

Primul mesaj a fost emis în jurul orei 23:00, urmat de cel de-al doilea, la o distanță de aproape două ore. Acest ultim avertisment a fost acompaniat de zgomotul distinct al unui aparat de zbor, care survola spațiul aerian românesc la o altitudine extrem de redusă.

Citește și: Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, avertismentele aduceau la cunoștință populației faptul că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România, au avut loc atacuri aeriene. Mesajul îndemna populația să rămână calma și să ia măsuri de protecție și adăpostire în cazul în care situația o impune.

Conform MApN, aceasta este cea de-a cincea dronă ale cărei rămăşiţe au fost descoperite de la începutul lunii septembrie pe raza judeţului Tulcea, după cele identificate în comunele Ceatalchioi şi Nufăru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te