„Blestemul” serialului „La bloc”. Foștii actori au ajuns la mănăstire, șoferi de taxi, „fugari”

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.07.2023 - 09:34
Actorii din La Bloc - Foto: Pro TV
Actorii din La Bloc - Foto: Pro TV
Actorii din La Bloc - Foto: Pro TV

Serialul „La bloc” a fost unul atipic. Nu a fost telenovelă, dar a avut un succes uriaș. A fost, mai degrabă, un serial neaoș, fără glume porcoase, înjurături sau aluzii deșucheate. Și totuși, actorii nu au fost propulsați în carieră de succesul filmului.

SHARE

Actorul Tudorel Filiomn împlinește 70 de ani.

Tudorel Filimon a oferit un interviu amplu, în care a vorbit despre experiența „La Bloc”. A făcut câteva dezvăluiri și despre drepturile de autor primite pentru peliculă. Susține că se mai câștigă din ele, însă nu atât cât și-ar dori.

„Din drepturile de autor se mai câștigă, dar nu cât am vrea noi, banii vin de două ori pe an, în iunie și în decembrie. Nu știu cât voi lua în decembrie, uneori te aștepți la mai mulți și vin puțini, nu poți conta pe ei. Dar, sunt buni, pentru sărbătorile de iarnă, te trezești că se duc pe cadouri. Asta e situația…', a declarat Tudorel Filimon.

„Nu mă mai scoate nimeni din nea Popa! Ba chiar am ajuns ca cei mai mici să-mi spună bunicul Popa. Nu mă supără nimic din astea, nici nu se pune problema, fiindcă îmi arată ce influență a putut avea primul sitcom românesc”, precizează Tudor Filimon într-un interviu pentru libertatea.ro

Tudorel Filimon are trei copii și a devenit și bunic. 

Nea Popa, așa cum este acum cunoscut de fani, a declarat că singurul cu care s-a mai văzut a fost Emil Mitrache, zis și Americanul.

„Mai vorbesc cu Americanul, cu actorul Emil Mitrache. M-am revăzut cu el. Din câte știu încă este ghid turistic, preia turiștii de la aeroport, îi cazează, le arată România, cred că este obositor, dar lui îi place”.

Poate cel mai îndrăgit actor „Nea Nelu” a luat calea mănăstirii. 

Nelu Curcă a fost protagonistul principal din serialul La Bloc. El a renunțat la televiziunie și, implicit, la actorie. Actorul Mihai Coadă trăiește mai mult la Mănăstirea Turnu din județul Prahova. El a explicat cum a intrat în serial și că nu a fost foarte convins la început:

„Am intrat greu în serial, am tot refuzat să mă duc la casting, ei au tot insistat. Dumnezeu mi-a dat gândul că prea insistă şi să mă duc că e un semn. Făcuseră un episod pilot cu altcineva şi nu i-a plăcut lui Adrian Sârbu, directorul PRO TV de atunci, şi au vrut să caute un actor din provincie, o altfel de tipologie. M-au văzut într-o piesă şi m-au plăcut. Nu mai păstrez legătura cu nimeni din serial pentru că eu am mersul meu duhovnicesc şi ei n-au avut tangenţe cu asta. Din păcate, lucrurile s-au schimbat pe parcurs, au plecat o parte din colegi la Kanal D şi eu am rămas cu o echipă nouă, care nu mi-a plăcut, nu eram în largul meu.

În meseria asta e uzura foarte mare, slăbeşte memoria, vederea, vocea îţi e afectată, având roluri multe în teatru. N-am făcut un control, dar e posibil să fi avut nişte noduli pe coarda vocală. Mă resimţeam după fiecare spectacol şi mă durea în gât. M-am decis să ies la pensie, a mai spus actorul, care a refuzat nişte roluri din cauza limbajului, deşi i s-a explicat că asta se cere”, a mai spus actorul pentru wowbiz.ro

Citește și: „Nelu” din „La Bloc” a renunțat la actorie pentru liniștea mănăstirii. Am rupt relațiile cu colegii

Nea Costel a plecat la Londra

Dragoş Moştenescu a plecat în Marea Britanie dar e departe de succesul din România.

 Dragoş Moştenescu a povestit ce planuri are pe viitor şi spune că nu s-a oprit nici acum, în plină pandemie de coronavirus. Costel Jurcă a lansat un serial despre familie. „Sunt plecat de aproape 5 ani şi locuim în Londra. Vara trecută am adus şi familia, cu căţel cu tot. Nu trebuie să fii genial ca să îţi vină ideea, când stai în casă ca toţi ceilalţi şi nu poţi să produci decât pentru online.

„Este o mini serie numită “THE MOs (Moşteneştii)” despre o familie mare – a mea – ce trăieşte cu toţi membrii ei în casă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Tema nu e neapărat legată de situaţia dramatică de acum, dar speculează conjuncturile”, a declarat Dragoş Moştenescu în urmă cu doi ani.

 

Americanul e ghid turistic

Emil Mitrache a fost taximetrist și, acum, e ghid turistic. În pandemie spune că i-a fost foarte greu. 

„Taximetrie am mai făcut puțin, dar nu mai merită. Îți trebuie o mașină care să meargă pe gaz, să consume puțin, eu nu am mașina potrivită pentru așa ceva. Plus că noaptea nu se mai circulă, având în vedere deciziile luate de autorități, deci nici de aici nu mai ies bani. Pe lângă asta și piața este saturată de mașini. Multe persoane au mașini personale și le folosesc.

Cât am făcut Uber nu am avut clienți care să îmi facă probleme, eu sunt o persoană sociabilă, șarmantă și nu am avut obstacole, dar am mai auzit de la diverși colegi că au avut tot felul de probleme cu persoanele pe care le luau să le ducă la destinația cerută, însă, pe mine, Dumnezeu a reușit să mă ferească de așa ceva! Nu am făcut noaptea taximetrie, poate și de asta”, a povestit, în 2020, Americanul, din La Bloc pentru impact.ro.

Lili Jurcă, roluri sporadice

Actrița Mariana Dănescu a devenit cunoscută pentru rolul lui Lili Jurcă din serialul La Bloc. Actrița are acum 53 ani. Actrița a mai apărut în Extemporal la dirigenție (1988), Poveste imorală (2000), Poveste imorală (2000), Poker (2010), La bloc: după 10 ani (2013) și Dincolo de calea ferată (2016).

Dana Rogoz și Laura Cosoi au fost o vreme vedete ProTV, dar nu au strălucit pe scenă.

Serialul în cifre

La bloc este un serial TV românesc din 2002, produs de MediaPro Pictures și difuzat de canalul PRO TV. Este inspirat din umorul românesc, de „scara blocului”. Ultimul episod a fost difuzat în septembrie 2007. A fost creat, scris și regizat de către Răzvan Andrei, Radu Dragomir, Dragoș Moștenescu și Răzvan Săvescu. Are 524 de episoade +1 episod special și 6 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te