VIDEO „Criminalul” Ramos și încă o cupă controversată pentru Real Madrid

DE Mihai Duță | Actualizat: 27.05.2018 - 21:07

Real a câștigat pentru a treia oară consecutiv Champions League, dar devine o echipă tot mai puțin iubită din cauza arbitrajelor părtinitoare din ultimii ani și a lipsei de fair-play a unor jucători.

SHARE

Finala a început cu asaltul celor de la Liverpool la poarta echipei din Madrid. Minute bune jucătorii Realului au fost dominați fără drept de apel. Tripleta Salah, Manet, Firmino funcționa foarte bine. 

Până în minutul 31, când Mohammed Salah, cel mai în formă om de la Liverpool, a fost nevoit să iasă de pe teren după un fault extrem de dur al lui Sergio Ramos, căpitanul de echipă al Realului și jucătorul cu cele mai multe cartonașe roșii din istoria Champions League și a campionatului Spaniei. 

La o fază care nu anunța nimic, undeva pe la jumătatea terenului, Sergio Ramos i-a prins mâna dreaptă lui Salah ,apoi s-a rostogolit fără să îi dea drumul exact ca într-un procedeu de arte marțiale. Arbitrul nu a acordat nici măcar cartonaș galben. Salah avea mâna sărită din umăr, dar cu toate acestea a încercat să rămână în teren. În scurt timp și-a dat seama că nu mai poate juca. 

Mai mult, este foarte posibil ca jucătorul egiptean să rateze și Campionatul Mondial din Rusia, care începe pe 14 iunie. În timp ce Salah părăsea terenul, Ramos râdea.

Minutele scurse până la pauză au devenit chinuitoare pentru Liverpool. Real Madrid a profitat și și-a impus jocul. După pauză au venit cele două gafe de începător ale lui Karius, portarul echipei Liverpool. Cu două minute înainte de primul gol dat de Benzema, camerele l-au surprins pe Ramos când îi dădea un cot în cap portarului Karius, moment nesesizat de arbitru. 

Dar meciul fusese rupt de faultul cinic al lui Ramos asupra lui Salah. Același viteaz jucător spaniol care, la cea mai mică atingere a adversarului, se arunca pe jos de parcă era lovit de tren. Acesta nu este decât un alt episod în care Ramos își lovește cu cruzime adversarul și scapă fără cine știe ce consecințe.

Printre victimele celebre ale lui Ramos se numără Sergio Busquets, David Villa, Neymar, Lionel Messi și mulți alții. Niciodată nu a fost sancționat prea dur de comisiile de disciplină.

Ramos, record de cartonașe

La sfârșitul lui februarie 2018, statisticile arătau că Ramos adunase 274 de cartonașe roșii și galbene în Campionatul Spaniei, Liga Campionilor și în meciurile jucate cu echipa Spaniei, devenind cel mai penalizat jucător din Europa. Cartonașele erau împărțite în felul următor : 

  • 171 în Campionatul Spaniei, 
  • 36 în Liga Campionilor,
  • 20 la meciurile echipei Spaniei. 

În Primera Division, Ramos primește un cartonaș la 2,3 meciuri, fiind urmat de Giampiero Pinzi în Serie A (la 2.7 meciuri), Stefan Effenberg în Bundesliga (la 3.3 meciuri) și Cyril Rool în Liga 1 (la 3.3 meciuri).

Două sferturi de finală câștigate cu arbitri

Real Madrid era deja o echipă care-și pierdea din fani după sferturile de finală cu Juventus, în care a beneficiat la momentul oportun de un arbitraj favorabil. În minutul 90+4, Real Madrid a primit aproape gratuit un penalty, iar portarul Gianluigi Buffon a fost eliminat pentru proteste. Ronaldo a marcat și Real s-a calificat în semifinală.

La fel se întamplase și cu un an în urmă, în sferturile de finală cu Bayern Munchen, când madrilenii s-au calificat după ce au marcat trei goluri din off-side în ambele manșe jucate cu echipa germană.

Dacă arbitrajul video va deveni obligatoriu și în fotbal, așa cum se întâmplă de ani buni la rugby, mare parte dintre aceste controverse vor fi eliminate. 

Până atunci, profită cine își permite.

 ________________

Foto: sport.ro 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te