Robert Sighiartău (PNL) cere demisia lui Ciolacu, după respingerea de CCR a pensiilor speciale

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.08.2023 - 12:32
Robert Sighiartău (PNL) cere demisia lui Ciolacu - Foto: Facebook/Robert Sighiartau

Deputatul PNL Robert Sighiartău cere demisia prim-ministrului Marcel Ciolacu, după respingerea de către CCR a Legii pensiilor speciale. "Misiune îndeplinită! Noi, cei de la PNL așteptăm public scuzele comediantului Ciolacu", a scris pe Facebook Sighiartău.

SHARE

Curtea Constituțională a retrimis în Parlament Legea pensiilor speciale, după ce judecătorii constituționali au constatat că unele articole legate de pensiile magistraților sunt neconstituționale.

Decizia referitoare la pensiile magistraților a fost luată în unanimitate. Curtea a lăsat deschisă posibilitatea supraimpozitării pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților, cu condiția să nu ducă la o diminuare substanțială a pensiilor și să nu fie discrimintorie, adică  supraimpozitarea să se aplice tuturor.

Robert Sighiartău (PNL) cere demisia lui Ciolacu

Faptul că legea nu a fost declarată neconstituțională în ansamblu permite aplicarea ei, în ce privește categoriile de bugetari (polițiști, militari, diplomați etc) în cazul cărora nu au fost declarate unele articole neconstituționale.

Ce spunea Sighiartău încă înainte de anunţul CCR, anticipând ceea ce era deja cunoscut în mediul politic:

"Domnule Ciolacu, dacă aveți onoare știți ce trebuie să faceți…

Citeşte şi: Magistrații rămân cu pensiile speciale, au decis judecătorii CCR care au pensii speciale de 6.000 €

După ce, timp de 1 an și 6 luni, Marcel Ciolacu și ministrul său, Budăi, au aruncat tot felul de tiribombe și fumigene cu legea pensiilor și a salarizării, a impozitării globale, a reducerii impozitării etc, astăzi, după votul din plen pentru eliminarea pensiilor speciale, a lansat un atac nedemn la adresa PNL, deși împreună, cele 2 partide au votat legile propuse de PSD astăzi.

Marcel Ciolacu continuă aceeași strategie ticaloasă pe care a dus-o la adresa PNL, dar de data asta din calitatea de prim-ministru. Ca atare, îi lansez o provocare lui Marcel Ciolacu în care onoarea joacă un rol important. Asta pentru că dânsul pune un mare preț, așa cum a declarat-o de multe ori, pe statura morală a unui om politic.

Citeşte şi: Pensiile speciale rămân neatinse, cumulul pensiei cu salariul e permis. Ce a decis CCR

Domnule Ciolacu, dacă CCR declară neconstituțională legea pe care am votat-o astăzi în parlament, vă rog să vă onorați cu demnitate cuvântul și să faceți un pas în spate. Pentru că ați știut că legea va fi neconstituțională și ați mințit poporul român, atacând PNL.

Dacă legea va trece de CCR, atacul josnic pe care l-ați lansat astăzi față de PNL mă face pe mine, Robert Sighiartău, să vă arăt cartonașul galben. FAIR-PLAY, domnule MARCEL CIOLACU!"

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te