PNL a validat candidaţii la unele primării și pentru conducerile consiliilor județene

DE Valentin Mirică | Actualizat: 16.07.2020 - 13:32

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a validat, joi, mai mulţi candidaţi la funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ şi de preşedinte al Consiliului judeţean. În Galați, PNL susține un candidat USR-PLUS.

SHARE

"În reuniunea Biroului Politic Naţional am validat candidaţii PNL pentru funcţiile de primari în municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean în fiecare judeţ. Au fost validaţi candidaţii în judeţele României cu excepţia a patru judeţe - Brăila, Giurgiu, Bihor şi, de asemenea, am amânat o decizie legată de Bucureşti. Pe Bucureşti este validată candidatura domnului Nicuşor Dan, care este susţinut de PNL", a informat preşedintele partidului, Ludovic Orban, după şedinţa conducerii PNL.

El a susţinut că aceşti candidaţi au "experienţă, sunt integri şi vin cu programe de dezvoltare a comunităţii locale şi a judeţelor".

Orban a precizat că în privinţa candidaţilor la sectoarele din Capitală continuă discuţiile cu PMP şi USR PLUS, legat de realizarea unei formule comune, iar un anunţ în privinţa acestora va fi făcut în momentul în care se va ajunge la o înţelegere.

El a indicat că mai există înţelegeri cu USR PLUS în privinţa candidaţilor la locale, dând ca exemplu susţinerea lui Florin Iordache propus de această alianţă pentru Primăria Municipiului Zalău.

"Mai avem înţelegeri şi încă mai suntem în analiză în câteva judeţe pentru a merge pe susţinere reciprocă a candidaţilor", a adăugat preşedintele PNL.

Pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ au fost validaţi următorii candidaţi: la Piteşti - Sorin Apostoliceanu, la Braşov - George Scripcaru, la Galaţi - Bogdan Rodeanu (USR-PLUS), la Vaslui - Tudor Polak.

Candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean au fost validaţi: la Argeş - Emanuel Soare, la Bistriţa-Năsăud - Stelian Dolha, la Covasna - Olimpiu Floroian, la Galaţi - George Stânga, la Gorj - Iulian Popescu, la Harghita - Sebastian Buzilă, la Maramureş - Ionel Bogdan, la Mehedinţi - Pavel Cristinel, la Neamţ - Mugur Cozmanciuc, la Satu-Mare - Adrian Cozma, la Vaslui - Marius Arcăleanu, la Vâlcea - Cristian Buican.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.