„Penal” din ALDE care a cerut legi blânde pentru infracțiunea lui, propus de Dăncilă să fie ministru

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.09.2019 - 08:21
Ștefan Băișanu, „posesor” de dosar penal, propus de Viorica dăncilă să fie ministru pentru Relația cu Parlamentul

Ștefan-Alexandru Băișanu, deputat ALDE, care s-a ales cu dosar penal pentru infracțiuni rutiere, a fost propus de Viorica Dăncilă să fie ministru pentru Relația cu Parlamentul. „Inspirat” de propriul dosar penal, Băișanu a propus o lege mai blândă pentru șoferii sancționați.

SHARE

Deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu, șeful ALDE Suceava, s-a ales, în 2017, cu dosar penal, după ce a fost surprins în trafic, de agenții rutieri, în timp ce circula având permisul de conducere suspendat. Băișanu fusese oprit pentru că gonea pe șoselele din județul Bacău cu viteza de 142 km/h.

O traseistă din Iași, care a votat împotriva Autostrăzii Moldovei, e propusă de Dăncilă la Educație

În 2019, același Ștefan Băișanu apropus în Parlament un proiect de lege care să le permită șoferilor cărora li se ridică permisul auto să își aleagă singuri perioada suspendării acestui document. Parlamentarul își motiva inițiativa legislativă prin faptul că unii șoferi sunt „lăsați fără pâine” când li se ia carnetul, după ce au săvârșit „o încălcare minoră a legislației”.    

„În cazul suspendării provizorii a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o (...) într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus în Parlament.  

VIDEO: Dăncilă nominalizează miniștri ALDE, deși partidul nu mai e la guvernare

Viorica Dăncilă l-a propus, miercuri, pe Ștefan-Alexandru Băișanu să preia fotoliul de ministru pentru Relația cu Parlamentul, pe lista premierului mai fiind încă doi membri ai ALDE care să intre în Guvern: Grațiela Gavrilescu, care să se întoarcă la ministerul Mediului, după ce a părăsit această funcție de ministru acum câteva zile, odată cu decizia ALDE de a ieși de la guvernare, și Ion Cupă, la ministerul Energiei.

Pe lista lui Dăncilă mai sunt și trei membri PSD care să ajungă în Guvern: Dan Chirilă - ministru de Interne (actual secretar de stat), Camelia Gavrilă – ministrul Educației și Dan Matei - vicepremier pe probleme economice.  

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -