Orban: Florin Iordache a cerut asistența Comisiei de la Veneția, deși nu avea dreptul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.10.2018 - 16:08
Foto Inquam Photos

Peședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică că deputatul PSD, Florin Iordache ar fi solicitat Comisiei de la Veneția asistență pentru transpunerea în legislație a recomandărilor făcute de aceasta.

SHARE

 Ludovic Orban susține că reprezentații Comisiei de la Veneția i-ar fi transmis lui Florin Iordache că așteaptă o solicitare din partea Guvernului român sau din partea conducerii Parlamentului, unde Iordache este președintele comisiei speciale care a elaborat modificarea legilor justiției și a Codurilor Penale.

„Domnul Iordache, trebuie să știți, că în plenul Comisiei de la Veneția, probabil fiind literalmente zdrobit de analiza critică făcută de experți, a solicitat Comisiei de la Veneția asistența Comisiei în elaborarea modificărilor pentru transpunerea în legislație a recomandărilor Comisiei de la Veneția. Evident că oficialii Comisiei de la Veneția îi răspund lui Iordache că nu este cel care instituțional poate să apeleze la Comisia de la Veneția ca să asiste procesul de elaborare, și i-au zis că așteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Așteptăm ca domnul Tăriceanu și domnul Dragnea, sau poate Vasilica Viorica (Dăncilă - n.r.) să formuleze această solicitare. 

Pentru că suntem în ceasul al 12-lea, practic cele două rapoarte ale Comisiei de la Veneția vor fi baza tuturor demersurilor ulterioare care vor fi realizate în privința României, atât la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, GRECO, și la nivelul tuturor celorlalte entități în care România este parte, inclusiv atitudinii partenerului nostru strategic, SUA. Ne pasc pericole uriașe, în cazul în care în ceasul al 12-lea nu se vor trezi acești indivizi, certați cu legea, certați cu democrația și care nu înțeleg că destinul european al României presupune un comportament în conformitate cu principiile, valorile și regulile care sunt stabilite la nivel european.”, a declarat Ludovic Orban, citat de G4Media.

Citește și Ludovic Orban: Comisia de la Veneția a adoptat rapoarte devastatoare referitoare la legile Justiției

Comisia de la Veneția solicită autorităților de la București să renunțe la cele mai controversate modificări aduse Codului penal și cere punctual să revină asupra articolelor privind abuzul în serviciu, dare de mită, traficul și cumpărarea de influență și delapidarea. De asemenea, instituția recomandă reconsiderarea în întregime a modificărilor aduse Codului de procedură penală.Solicitările se regăsesc în concluziile Comisiei de la Veneția, care a dezbătut vineri modificările aduse de PSD-ALDE legilor Justiției și Codurilor penale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te