Nicuşor Dan: "Trebuie să avem un candidat unic pe Dreapta, ca să avem o guvernare de dreapta"

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.12.2023 - 11:17
Nicuşor Dan: "Trebuie să avem un candidat unic pe Dreapta" - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Nicuşor Dan: "Trebuie să avem un candidat unic pe Dreapta, ca să avem o guvernare de dreapta". Primarul general al Capitalei apreciază că speranţa unei construcţii de dreapta, care să ofere perspectiva câştigării alegerilor, nu este închisă.

SHARE

Nicuşor Dan: "Trebuie să avem un candidat unic pe dreapta, ca să avem o guvernare de dreapta". Primarul general al Capitalei apreciază că speranţa unei construcţii de dreapta, care să ofere perspectiva câştigării alegerilor, nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional. 

Potrivit acestuia, publicul de dreapta îşi doreşte o construcţie care să aibă în vedere nevoile antreprenorilor şi "ale elementelor dinamice din societate" şi care "să ofere o perspectivă de câştigare" a alegerilor parlamentare.

Nicuşor Dan: "Trebuie să avem un candidat unic pe dreapta"

"Cred că există o aşteptare a publicului de dreapta din România, ca o construcţie care să se uite şi la antreprenori, care să se uite şi la liberii profesionişti, care să se uite la elemente dinamice din societate să ofere o perspectivă de câştigare alegerilor parlamentare", a spus Dan.

Edilul a explicat:

"Eu cred că această speranţă nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional. (...) Există o singură regulă în politică: trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău să faci, pentru că tu eşti acolo ca să reprezinţi nişte oameni, care ţi-au dat nişte voturi".

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Avem înţelepciunea să construim acele înţelegeri pentru ca 2024 să fie fără PSD”

Primarul Capitalei a amintit de anul 2020, când "nu a fost deloc simplu. Am participat la multe din discuţiile care au avut loc atunci şi au fost câteva luni de discuţii, până s-a ajuns la o formulă, în care fiecare a lăsat de la el şi s-a mers împreună".

Iar aceasta "pentru că publicul, oamenii de dreapta din Bucureşti au vrut asta", a spus primarul general.

Nicuşor Dan a precizat că partidele de dreapta trebuie să le răspundă cetăţenilor care îşi doresc ca "în Bucureşti să se întâmple lucruri esenţiale", nu "nişte chestiuni de imagine, fără nici un fundament".

Citeşte şi: Nicușor Dan, despre înscrierea în PNL: „Nu vreau să las PSD în București”. Ce strategie are

Totodată, Nicuşor Dan a apreciat că s-a făcut o greşeală în anul 2016, când PNL şi USR au avut candidaţi diferiţi, la alegerile locale.

"Noi am avut un experiment nefericit în 2016. Toţi suntem de vină, inclusiv eu. Şi inclusiv publicul care ne-a îndemnat în momentul acela să mergem separat. Nu a existat o candidatură (comună a Dreptei, n.r.) şi a câştigat PSD.

Şi, cumva, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional, în 2016, când a câştigat PSD la nivel naţional, cu undeva la 45%, şi au fost mai multe formule de guvern, în spatele cărora era Liviu Dragnea", a spus Nicuşor Dan.

Întârziere

El a adăugat că Bucureştiul "are o întârziere foarte mare", faţă de oraşele din vestul ţării, din cauză că în acest oraş a existat timp de 12 ani o administraţie PSD, conform Agerpres.

"Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30% - 40%. Ca să avem o guvernare de dreapta, trebuie să avem un candidat unic pe Dreapta", a susţinut edilul general.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te