Eu cu cine votez? Orașul unde candidații susținuți de PNL - USR și PSD sunt condamnați penal

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 04.09.2020 - 16:33
Petre Țone și Costinel Milescu

Candidații cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile locale din Oltenița sunt actualul primar, condamnat pentru înșelăciune, în regimul comunist, și fostul primar, condamnat pentru că i-a vândut soției o stradă a orașului.

SHARE

Petre Țone este membru PSD și primar în micul oraș din județul Călărași de opt ani. A devenit cunoscut în toată țara după ce, la începutul acestui an, a declarat că în Oltenița nu ai ce să faci altceva decât să bei.

„Eu nu intru în cârciumi, nu beau, e foarte greu să îți petreci timpul în Oltenița dacă nu bei. La ora actuală e foarte dificil să îți petreci timpul liber...”, a declarat Petre Țone.

Primarul a făcut declarația într-un interviu acordat televiziunii locale Oltenția News TV și unde expunea investițiile derulate în 2019 și planurile instituției pe care o conduce pentru 2020, inclusiv planuri de reabilitare a unor locații unde s-ar putea desfășura activitați cultural-educative.

Petre Țone a fost închis înainte de 1989, iar pesedistul nu ascunde acest lucru. Afirmă doar că a făcut închisoare nevinovat, pentru că a avut să ajute oamenii. 

„Am dat o aprobare ca salariații pe care eu îi conduceam să cumpere niște lenjerii, seturi plușate. Banii s-au oprit pe ștat, nici un leu prejudiciu. S-a considerat la vremea respectivă contravenție la legea ratelor, vânzare din depozit și înșelăciune în dauna avutului obștesc. Fără să am vreodată calitatea de gestionar. Eram șef de unitate și am dat această dispoziție gestonarului. Am luat eu totul asupra mea, pentru că eu dădusem dispoziția”, a declarat Petre Țone pentru publicația Olteanul.ro

 

Petre Țone a fost condamnat în 1984. 

 

A vândut soției o stradă a orașului în care era primar

Candidatul cu cele mai mari șanse să îl învingă pe actualul primar de la PSD este fostul primar, fost la PNȚCD, acum susținut de către Alianța PNL-USR Oltenița.

Numai că și Costinel Milescu are o condamnare penală, după ce în 2012, din poziția de primar al Olteniței, a semnat actul prin care Primăria a vândut o stradă soției sale. 

„La data de 29.08.2007, MILESCU Costinel, Primar al Municipiului Oltenița, Județul Călărași, a aprobat Hotărârea Consiliului Local al Muncipiului Oltenița privind vânzarea prin licitație publică a unui teren aparținând domeniului privat al Municipiului Oltenița, semnând, în calitate de reprezentant al Consiliului Local, contractul de vânzare – cumpărare a terenului mai sus menționat, în suprafață de 324,35 mp, cu S.C. M.C. SERVICE S.R.L., societate în care acesta deține calitatea de asociat, iar soția acestuia calitatea de administrator”, a constat, în 2012, Agenția Națională de Integritate. 

Nici Costinel Milescu nu neagă vânzarea, dar consideră că a fost o decizie a Consiliului Local Oltenița. Numai că, potrivt procurorilor care au preluat dosarul, reprezentantul Consiliului Local în această tranzacție a fost chiar soțul celei care a cumpărat strada, respectiv primarul pe atunci Costinel Milescu.

 

Costinel Milescu a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. 

În plus, în 2008, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a emis o adeverință prin care arăta că actualului candidat susținut de PNL și USR PLUS „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității. 

Dar, din document reiese că a fost recrutat de către Securitate în 1978 și a primit numele de cod „Carol”, respectiv „Orfeliu” în perioada 1979-1980.  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te