Dăncilă, după refuzul lui Iohannis: Vom încerca să obținem susținerea necesară în Parlament

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.08.2019 - 21:06
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă a anunţat că va merge în Parlament şi va încerca să obţină susţinerea necesară pentru a duce mandatul Guvernului până la capăt.

SHARE

„Klaus Iohannis nu și-a înțeles rolul constituțional. Atitudinea sa nu e deloc surprinzătoare. De doi ani și jumătate se folosește de funcție pentru a critica acest guvern. Dl Iohannis a înlocuit datoria de mediator cu cea de sabotaj”, a declarat Viorică Dăncilă, miercuri, după ce președintele Românie a respins propunerile de miniștri făcute de actualul primi ministru. 

Klaus Iohannis a anunțat că nu acceptă nici o propunere de ministru dintre cele făcute de Viorica Dăncilă. „Resping în integralitate remanierea propusă de premier. Resping propunerea pentru ministrul de Justiție (Dana Gârbovan - n.r.). Nu voi tolera propuneri care sunt împotriva valorilor democratice. Resping propunerea pentru Educație (Ștefan Valeca - n.r.). Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie precum educația. Nu avem nevoie de soluții ale trecutului. Resping propunerea de vicepremier pe teme economice (Iulian Iancu - n.r.). Există decizii asumate de statul român în baza parteneriatului strategic cu parteneri occidentali pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea înaintată de PSD. Nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”, a anunțat președintele României.

Citește și Iohannis: „Resping în integralitate remanierea propusă de premier”

În replică, Viorica Dăncilă a susținut că poziția lui Klaus Iohannis este „un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al dl Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor”.

„În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de “bărbaţi de stat” care, din considerente electorale, menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt.

Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016.

Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă”, a acuzat Viorica Dăncilă. 

Prim-ministrul a afirmat că e de-a dreptul revoltător că președintele folosește de la tribuna administrației prezidențiale expresia guvern corupt.

„Îl somez să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează grav imaginii României. Acest guvern pe care dl Iohannis îl consideră incompetent e cel lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, cel care a crescut veniturile românilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale”, s-au lăudat Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te