Cîrstoiu spune că a operat și la privat pentru că l-au chemat pacienții și nu e incompatibil

DE Alin Crișan | 19.04.2024 - 21:43
Cîrstoiu spune că a operat și la privat pentru că l-au chemat pacienții și nu e incompatibil - Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Cătălin Cîrstoiu spune că nu se consideră în incompatibilitate, deși recunoaște că a operat și în clinici private. El dă vina pe ordonanța care a modificat regimul incompatibilităților în sistemul medical.

SHARE

Candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu spune că nu se consideră în incompatibilitate, deși recunoaște că a operat și în clinici private. El dă vina pe ordonanța care a modificat regimul incompatibilităților în sistemul medical. 

Cîrstoiu spune că a operat și la privat pentru că l-au chemat pacienții și nu e incompatibil

„Primul lucru e legat de acuzațiile de incompatibilitate. Opinia mea e că doar o instituție poate să emită un raport, adică ANI. Din punctul meu de vedere eu nu am făcut nimic care să îmi dea mie persepctiva că sunt în incompatibilitate”, a spus el într-o conferință de presă. „Am operat și în alte spitale publice, însă vă spun că am operat și în R. Moldova, unde am început protezarea genunchiului și a șoldului.

Am oferit opinia medicală și în alte spitale private când mi s-a solicitat. Am răspuns oricărui apel telefonic, mi-am spus opiniile și mi-am ajutat colegii. Eu nu fac chirurgie ușoară, e complicată, mă ocup de tratamente de cancer și operații mari, nu e un domeniu accesibil oricui, așa că eu am făcut tot ce am putut să-mi ajut colegii”, a susținut el.

„Legat de participarea mea la consultații la Anemona (clinica soției sale, n.r.), vreau să vă spun că mi-am ajutat în egală măsură și, da, am răspuns și solicitărilor unor pacienți care aveau nevoie. Rolul meu a fost să asigur îngrijirea medicală a oamenilor, să le dau o opinie medicală, să-i tratez. Dorm liniștit în fiecare seară”, a continuat el.

Citește și: Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău în viaţa personală”

„Legea 95 a fost modificată în 2016 prin OUG 79, care a introdus un alt regim la incompatibilităților în sistemul medical, cumva aitpic, pentru că a creat haos. Această OUG nua fost niciodată avizată în parlament, nu a fost pusă pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate, dar produce efecte juridice.

Spune că funcția de manager e incompatibilă cu orice activitate, cu excepția activităților medicale și de cercetare în aceeași unitate. E aplicabilă managerilor, directorilor și șefilor de secție, astfel că oricine ocupă această funcție și în timpul liber, practic acesta nu mai există pentru că tu nu poți să faci orice activitate de orice tip.

Cred eu că dacă am fi obiectivi, am găsi multe astfel de situații, dar nu e relevant pentru că rolul meu se rezumă la a conduce un spital, nu la a reglementa. Eu nu am puterea să fac acest lucru”, a mai spus Cîrstoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te