VIDEO Kievul, sub atac rusesc. Peste 10 morți și zeci de răniți la Uman. Racheta a trecut prin bloc

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.04.2023 - 12:07
Atac rusesc în Ucraina - Foto: Twitter/@DefenceU

Atac rusesc cu rachete în Kiev. Capitala Ucrainei a fost din nou țina rachetelor de croazieră ale Moscovei. Mai mult, în toată ţara au fost raportate alarme de raid aerian şi explozii. În regiunea Uman sunt peste 10 morți și zeci de răniți după ce o rachetă a lovit un bloc civil.

SHARE

Administrația militară de la Kiev a raportat în dimineața zilei de 28 aprilie că 11 rachete de croazieră rusești și două drone au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra capitalei.

Kievul, sub atac rusesc. Peste 10 morți și zeci de răniți la Uman. Racheta a trecut prin bloc

Forțele ruse au lansat un alt atac în masă împotriva Ucrainei folosind avioane strategice Tu-95 din Marea Caspică în jurul orei 4 dimineața, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene. Unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene ucrainene împreună cu apărarea aeriană au distrus 21 din cele 23 de rachete de croazieră X-101 și X-555 și două drone, potrivit kyivindependent.

"După o pauză de 51 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului. Ultimul atac cu rachete care a vizat capitala a avut loc pe 9 martie 2023.

Pe lângă rachete, au fost doborâte două drone rusești. Rapoartele preliminare spun că resturile unui obiect doborât au avariat o linie electrică locală și suprafața unui drum din districtul Obolon din Kiev.

Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravchenko, a declarat pe Facebook că o clădire înaltă din orașul Ukrainka, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Kiev, a fost avariată de resturile de rachete.

Două etaje ale clădirii au luat foc, deși a fost localizat de primii respondenți în jurul orei locale 5:30. Un copil a fost rănit în incendiu și a fost transferat la un spital din Kiev.

Administraţia militară a oraşului a afirmat că unităţile anti-aeriene sunt în alertă maximă.

Peste zece civili uciși și zeci de răniți la Uman în atacurile cu rachete rusești

La Uman, în regiunea Cerkasî, rachete au lovit o clădire rezidenţială şi depozite din zonă. 

Salvatorii au scos trupul celei de-a zecea persoane ucise dintre dărâmăturile unei secțiuni a unui bloc de apartamente distrus de o rachetă rusească în Uman, regiunea Cherkasy.

Image

"Din nefericire, bilanțul morților din Uman a crescut. Salvatorii tocmai au mai scos de sub dărâmături încă trei cadavre ale rezidenților uciși din Uman. În total, până la ora 10:05, sunt 10 victime ale agresiunii rusești", a declarat ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klymenko, informează serviciul de presă al ministerului.

Klymenko a raportat că, potrivit datelor preliminare, în secțiunea distrusă locuiau 109 persoane.

Molozul secțiunii distruse va fi îndepărtat timp de o zi, preconizează el.

"Am organizat lucrările cât mai repede posibil, astfel încât, dacă sub ruine sunt persoane care trăiesc, să le putem elibera cât mai repede. Îngrijitorii de câini lucrează... Curățarea molozului de la intrarea distrusă din Uman va dura o zi", a declarat Klymenko, potrivit CNN.

Aproximativ 10 blocuri de apartamente au fost avariate de atacul cu rachete asupra orașului Uman, a declarat viceprimarul din Uman, Svitlana Voloșeniuk.

Într-unul dintre blocuri, 46 de apartamente au fost complet distruse.

O tânără şi un copil de trei ani au fost ucişi”, a afirmat, pe Telegram, Boris Filatov, primarul oraşului Dnipro, din centrul ţării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te