Un senator american i-a îndemnat pe ruși să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.03.2022 - 15:27
Un senatorul american i-a îndemnat pe ruși să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin/FOTO: Twitter

Senatorul american Lindsey Graham i-a îndemnat pe ruși să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin, joi seară, în timp ce Ucraina a pledat pentru ca Occidentul să lupte împotriva "terorii nucleare". Acesta l-a comparat pe Putin cu Adolf Hitler.

SHARE

Senatorul republican din Carolina de Sud, a făcut apelul la acțiune pe Twitter, în timp ce l-a comparat pe Putin cu dictatorul roman Iulius Cezar și cu liderul nazist Adolf Hitler, potrivit New York Post.

"Există un Brutus în Rusia? Există un colonel Stauffenberg mai de succes în armata rusă?". a scris Graham.

Singurul mod în care se va termina asta este ca cineva din Rusia să îl elimine pe acest tip. I-ar face țării sale - și lumii - un mare serviciu".

Se spune că Putin s-ar ascunde în Munții Ural, fumegând din cauza rezistenței cu care se confruntă armata sa în Ucraina.

Apelul lui Graham la asasinarea unui șef de stat a venit în timp ce președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a cerut Europei să ia "măsuri imediate" după ce trupele rusești au bombardat vineri dimineață cea mai mare centrală nucleară de pe continent.

Citește și:Armata Rusiei a bombardat centrala nucleară din Zaporojie. Incendiul a fost stins

Dacă centrala Zaporizhzhia din orașul portuar Enerhodar ar fi explodat, ar fi fost "sfârșitul pentru toată lumea". Sfârșitul pentru Europa. Evacuarea Europei", a declarat Zelenski.

Cu o zi mai devreme, Graham ar fi declarat că a fost o greșeală din partea aliatului său politic, fostul președinte Donald Trump, să îl numească pe Putin "geniu" pentru războiul neprovocat.

Citește și:9166 militari ruși, uciși, 1594 de blindate și echipamente auto, distruse, 40 aeronave doborâte

"Să fie clar, Putin nu este un geniu, este un criminal de război", a spus Graham.

Un om de afaceri din Rusia pune la bătaie 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui Vladimir Putin.

Potrivit Jerusalem Post, este vorba despre antreprenorul rus Alex Konanikin, care și-a anunțat recompensa într-o postare pe rețelele de socializare.

Un miliardar rus se oferă să plătească 1.000.000 de dolari pentru capul lui Putin

”Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanikin atât pe LinkedIn, cât și pe Facebook.

”Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi”.

″În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele ”Căutat: viu sau mort. Vladimir Putin, pentru crime în masă”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te