John Bolton: Rusia va face totul pentru a diviza aliații. Occidentul să intensifice sprijinul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.01.2023 - 11:18
John Bolton: Rusia va face totul pentru a diviza aliații Ucrainei, Occidentul ar trebui să intensifi - Foto: Gage Skidmore

Rusia ar putea intensifica eforturile de a scinda aliații occidentali ai Kievului, pentru a slăbi sprijinul armatei ucrainene. În următoarele 3-4 luni, Occidentul trebuie să-și consolideze poziția, să continue asistența militară și să înăsprească sancțiunile.

SHARE

Fostul consilier al președintelui Statelor Unite pentru securitate națională (2018-2019), fost reprezentant permanent al SUA la ONU (2005-2000) nu a exclus ca ocupanții ruşi să poată începe o nouă ofensivă pe scară largă.

"O altă ofensivă militară este foarte posibilă. Trebuie să ne pregătim pentru asta. Sunt mai îngrijorat că Putin și Kremlinul vor încerca să împartă alianța occidentală, popoarele Europei și Statelor Unite, spunând că acest lucru a durat prea mult timp. și poate exista o altă soluție” – a spus Obozrevatel politicianul american.

citeşte şi: Consilierul lui Donald Trump, John Bolton, admite că a planificat lovituri de stat în țări străine

El crede că în Statele Unite, atât în rândul populației, cât și în rândul autorităților, nu sunt atât de mulți oameni care susțin această poziție. Dar Rusia poate paria pe Europa.

„Cred că Putin, care crede că cunoaște foarte bine Germania, de pe vremea când a lucrat în KGB, crede că există o cale diplomatică de a realiza ceea ce nu poate realiza cu propriile trupe”, a împărtășit Bolton.

El a remarcat că este dificil să se facă predicții despre situație:

citeşte şi: Investigat pentru divulgare de informații clasificate: John Bolton a scos o carte despre Trump

„Mi se pare că contextul actual, în care Ucraina are o linie de apărare și nu le permite rușilor să ocupe mai mult teritoriu, este foarte important.

Evident, la începutul conflictului, după invazie, mi se părea că aceasta este foarte importantă. numeroși observatori din Europa și Statele Unite au crezut că Kievul a avut la dispoziţie câteva zile, iar Ucraina câteva săptămâni. Desigur, ceea ce s-a întâmplat este datorită curajului forțelor armate ucrainene, sprijinului statelor UE și altor țări NATO", a spus fostul oficial american.

Bolton a atras atenția asupra faptului că Kremlinul a „făcut deja câțiva pași” pentru a crește presiunea asupra Europei. De exemplu, „aproape sigur a aruncat în aer Nord Stream”.

„Putin speră să creeze presiune economică asupra Europei, care este deja în recesiune, pentru a face iarna cât mai incomodă. Acest lucru este în paralel cu faptul că el încearcă să realizeze, prin bombardarea infrastructurii energetice din Ucraina, ruperea voinței poporului ucrainean. Nu va reuși”, a spus Bolton.

El pledează pentru întărirea sancțiunilor împotriva țării agresoare şi a menționat că restricțiile economice au afectat deja economia rusă, dar Ucraina suferă mai mult din cauza războiului nedrept, la scară largă.

„De aceea, este foarte important ca prețul acestei agresiuni, pentru Rusia, să crească. Nu am pus suficientă presiune asupra Rusiei, trebuie să creștem această presiune, trebuie să creștem furnizarea de arme către Forțele Armate ale Ucrainei, pentru a putea crește presiunea militară asupra Rusiei”, a subliniat politicianul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te