Care sunt cei mai frumoși bărbați din lume? Elementele feței definesc perfecțiunea. Ce cred femeile?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.10.2023 - 21:06
Cine este cel mai frumos bărbat din lume. Actorul cu toate elementele feței ce definesc perfecțiunea - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ
Michael B Jordan - Foto: Profimedia Images
Bjorn Andrésen - Foto: Profimedia Images

Un actor celebru a fost desemnat cel mai frumos bărbat din lume. Conform oamenilor de știință, care folosesc algoritmul Greek Golden Ratio of Beauty Phi, starul de 34 de ani se apropie de perfecțiunea fizică.

SHARE

Tu l-ai recunoscut? DA! Este actorul Regé-Jean Page, celebrul Duce de Hastings din serialul „Bridgerton”. Acesta a dat peste cap algoritmii oamenilor de știință și a reușit să obțină titlul de cel mai frumos bărbat din lume. 

Cel mai frumos bărbat din lume

Regé Jean-Page este considerat cel mai frumos bărbat din lume, conform științei. La 34 de ani, actorul devenit celebru pentru serialul Netflix Bridgerton a fost supus unor analize și cercetări științifice care i-au evaluat chipul.

Studiul a arătat că fosta vedetă a copertei L'OFFICIEL Hommes are o față perfectă în proporție de 93,65 la sută, conform raportului Greek Golden Ratio Phi, care măsoară perfecțiunea fizică.

Pe locurile doi și trei se află Chris Hemsworth și Michael B Jordan, iar clasamentul a fost întocmit de chirurgul plastician Julian De Silva, folosind cele mai recente tehnici de cartografiere computerizată. 

Femeile care au văzut clasamentul sunt dezamăgite și consideră că cineva ar trebui să le întrebe și pe ele înainte de realizarea unor astfel de cercetări științifice.

„Nu, mersi. Îl aleg pe Bieber în locul lui, în orice zi”, a comentat o femeie, în timp ce alta a răspuns că „am văzut mai buni”.

„El este superb, fără îndoială. Dar cel mai arătos din lume? E destul de exagerat. Nu cred că cineva merită acest titlu... pentru întreaga lume”, a scris altă femeie.

Dr. Julian De Silva a explicat la ce ajută tehnologia de cartografiere computerizată:

Citește și: Recunoașteți personajul? Frumusețe a anilor '70 măritată cu un mare actor. Pleacă din țară la 47 ani

„Aceste noi tehnici de cartografiere computerizată ne permit să rezolvăm unele dintre misterele factorilor care fac pe cineva frumos din punct de vedere fizic, iar tehnologia este utilă atunci când planificați intervenția chirurgicală”, a spus medicul, conform Daily Mail.

Blestemul celui mai frumos băiat din lume

Frumusețea nu este tot timpul de bun augur. Lui Bjorn Andrésen aproape i-a distrus viaţa.

Bjorn Andrésen era un adolescent de 15 ani când a cunoscut faima cu rolul lui Tadzio din celebra peliculă „Moarte la Veneţia“, regizată de Luchino Visconti. La Cannes, în 1971, regizorul, homosexual declarat, l-a proclamat pe Andrésen „cel mai frumos băiat din lume“. Iar asta aproape i-a distrus viaţa.

Povestea lui Bjorn Andrésen este relatată într-un documentar regizat de Kristina Lindström şi Kristian Petri, lansat zilele trecute la Festivalul de Film Sundance. Documentarul prezintă imagini de arhivă şi interviuri recente în care Andrésen vorbeşte deschis despre cum i-au afectat viaţa cuvintele lui Visconti şi faima care a venit după rolul din filmul „Moarte la Veneţia“.

Documentarul abordează subiecte delicate, precum succesul copiilor deveniţi staruri peste noapte, exploatarea vedetelor tinere şi urmările asupra întregii lor vieţi. Iar povestea lui Bjorn Andrésen are accente de thriller negru, deşi este un documentar.

În 1970, când Björn Andrésen avea 15 ani, a fost ales personal de celebrul regizor italian, Luchino Visconti, pentru a juca în filmul „Moarte la Veneţia/Death in Venice“. Regizorul, care era homosexual declarat, a dorit un actor care să corespundă perfect descrierii din romanul omonim al lui Thomas Mann, după care s-a făcut ecranizarea. Personajul Tadzio era un tânăr ireal de frumos, cu părul de culoarea mierii şi semăna cu un zeu din mitologia greacă.

Când filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, un an mai târziu, Visconti l-a prezentat pe Andrésen „cel mai frumos băiat din lume“, o titulatură care l-a transformat într-o stea peste noapte şi, spre marele său disconfort, într-un sex simbol.

Andrésen, acum în vârstă de 66 de ani, locuieşte la Stockholm şi a povestit în documentar cât de mult i-a afectat viaţa acest titlu şi aura creată în jurul său.

Titlul de cel mai frumos băiat i-a marcat viața

Regizorii Kristina Lindström şi Kristian Petri îl poartă pe Andrésen într-o călătorie prin locurile care au contribuit la mărirea şi căderea sa: Tokio, unde a fost printre primii idoli adolescenţi din Europa de Vest; Paris, unde a trăit din banii şi cadourile unor bărbaţi gay care l-au tratat ca pe un „trofeu” şi Veneţia, unde a fost filmat filmul care avea să-i schimbe viaţa.

Citește și: FOTO Cea mai în vârstă femeie care a pozat goală are 91 de ani. Care e secretul frumuseții ei

Când Andrésen avea 11 ani, mama sa a murit, la aproximativ jumătate de an după ce dispăruse de acasă. Băiatul şi sora lui au fost crescuţi de bunicii lor, iar bunica lui avea ambiţii de a-l vedea un star. De altfel, ea a fost cea care l-a dus la castingul din Stockholm pentru „Moarte la Veneţia“.

Directorul de casting, Margareta Krantz, îşi aminteşte: „Stăteam lângă Visconti, când a apărut acest băiat blond. L-am văzut dintr-o dată pe Visconti trezit la viaţă. Băiatul era extrem de frumos, cu o faţă foarte fotogenică. A fost o adevărată descoperire. Era un băiat cu o carismă specială. Trebuie să fii foarte atent când ai de-a face cu astfel de copii, i-am spus lui Visconti”.

A fost o strategie inteligentă a regizorului să mizeze pe aspectul fizic al adolescentului, totul culminând cu lansarea de la Cannes, unde l-a numit „cel mai frumos băiat din lume“. Asta pentru publicitate, căci Visconti făcea deja glume grosolane despre cum era mai puţin frumos şi cu un an mai în vârstă. La petrecerea de după premiera oficială, cei care ar fi trebuit să-l supravegheze pe minor l-au abandonat, astfel că acesta a ajuns beat într-un club de gay, unde era văzut ca o pradă.

Studioul l-a trimis apoi la Tokyo, unde a apărut în reclame, a avut zeci de apariţii şi evenimente, a înregistrat piese. Pentru a face faţă ritmului nebunesc, i se dădeau pastile.

A avut o carieră de succes în adolescenţă, până la douăzeci de ani. Îşi aminteşte că a trăit la Paris în 1976, din banii şi cadourile oferite de bărbaţi gay bogaţi, despre care credea că sunt pur şi simplu fani drăguţi şi prieteni. Abia după mult timp şi-a dat seama că l-au tratat ca pe o escortă.

Astăzi, băiatul ce semăna cu un zeu grec este doar un bătrân slab, fragil, cu părul şi barba albe. Andrésen nu se confruntă doar cu traumele provocate de faima prematură şi rapidă, ci şi cu problemele pe care le-a negat aproape toată viaţa sa: pierderea mamei, pierderea unui copil (un bebeluş care a murit de sindromul morţii subite), alcoolismul, depresia. Este o persoană care încă poartă cicatricile de acum 50 de ani, când lumea showbizului l-a folosit, apoi l-a aruncat atunci când a avut cea mai mare nevoie de protecţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te