VIDEO Cum a fost filmat cu lemne de furat primarul Ioan Man și cum a scăpat doar cu o amendă

DE Adrian Costin | Actualizat: 08.05.2022 - 13:04

Un primar a fost filmat de un sătean în timp ce încărca într-o dubă lemne însă polițiștii i-au dat doar o amendă pentru că a transportat fără documente materialul lemnos, fără să-l întrebe pe edil și de unde l-a luat.

SHARE

Primarul comunei Finiş, Ioan Man, a fost imortalizat de un sătean în timp ce fura lemne din pădurea comunală.

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 8 aprilie, în jurul orei 18.30, după cum susţine Adrian Cârje, săteanul din Finiş care l-a surprins pe edilul comunei în timp ce încărca lemnele abia tăiate de muncitori în duba sa, urmărindu-l şi filmându-l inclusiv în timp ce pleca de la locul faptei, conform Bihoreanul. 

În filmare se văd muncitorii care taie lemne cu drujba şi le încarcă în duba edilului, dar şi primarul care, surprins de sătean, închide uşa maşinii, încercând să ascundă încărcătura.

Apoi, Cârje coboară din maşina sa şi poartă o discuţie cu edilul, iar la întoarcere opreşte aplicaţia de înregistrat, ca s-o repornească ulterior în două rânduri: la întoarcerea în sat, în timp ce-l urmăreşte pe primar şi în momentul în care îl vede staţionând pe marginea drumului comunal, în faţa unei case 

"Că doar nu era pentru prima oară, la fiecare sfârşit de săptămână merge. M-am dus după el. Era acolo cu două maşini şi cu muncitori, am înregistrat tot. Am şi coborât la el, am strigat, recunosc, pentru că eram nervos că-şi bate joc de mine", declară Cârje. 

Doar o amendă

Reprezentanţii Poliţiei Bihor au confirmat faptul că în seara zilei de 8 aprilie s-a făcut o captură de lemne în comuna Finiş.

"Pe drumul comunal 231, în localitatea bihoreană Finiş, în faţa unui imobil, poliţiştii Postului de Poliţie Drăgăneşti împreună cu un jandarm au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Finiş, în timp ce descărca 1 metru cub de lemne de foc, de esenţă fag şi carpen, fără a deţine documente legale", a transmis Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Atât că, după cum se arată în informare, poliţiştii din Drăgăneşti s-au rezumat să confişte materialul lemnos găsit fără documente legale, în valoare de 174 lei, şi să-l sancţioneze pe edil cu un banal avertisment, fără să-l mai chestioneze de unde le-a luat. Au declanşat cercetările pentru infracţiunea de furt de arbori abia după ce Bihoreanul le-a pus la dispoziţie filmul doveditor. 

Primarul zice că el e cel agresat

Cât despre primar, Ioan Man nici măcar nu neagă că a furat lemnele. Contactat telefonic de BIHOREANUL, acesta nu răspuns apelului. Ulterior, a recunoscut furtul, senin, prin mesaje scrise, susţinând că nu a vrut să-l deranjeze pe pădurar pentru "un metru cub de crăci", pe care le-a luat din pădurea comunală ca să-şi plătească datoria personală pe care o avea faţă de un cetăţean.

"Am avut şi eu o datorie mai veche la un cetăţean pe două butoaie, de doi metri de lemne de foc, crăci care rămân după curăţare rampelor în pădure. Într-adevăr am greşit că nu am chemat pădurarul să ne facă aviz, pe motiv că nu îl mai deranjăm pentru un metru de crăci", a transmis primarul.

Man a povestit şi despre incidentul cu "cameraman-ul". Cu toate că - cel puţin imaginile filmate nu îi susţin varianta, iar săteanul cameraman neagă cu vehemenţă -  edilul susţine că el ar fi fost cel agresat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te