Control fulger IGPR la Poliția Huși. Capii poliției au intrat subit în concediu. Acuzații grave

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.01.2023 - 09:44
Control fulger IGPR la Poliția Huși. Capii poliției au intrat subit în concediu. Acuzații grave - FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful Poliției Huși, comisarul-șef Liviu David și șeful Biroului Ordine Publică, George Sebastian Poghircă, au dat bir cu fugiții imediat ce au aflat că Inspectoratul General al Poliției Române urmează să trimită Corpul de Control la Huși.

SHARE

Acuzați că întocmesc rapoarte în fals, că își bat joc de subalterni și că au transformat Poliția Huși în propriul SRL, David și Poghircă au preferat să-și ia concedii și să se facă nevăzuți până spre sfârșitul lunii, în loc să dea explicații inspectorilor veniți de la București.

Astfel, s-a ajuns în situația ca la șefia Poliției Huși să fie împuternicită Mădălina Cioară, adjuncta lui Poghircă de la Ordine Publică, care va sta la conducere până când superiorii ei se întorc la serviciu. 

Neștiind cum să procedeze, șefa interimară a Poliției Huși le-a spus celor de la Corpul de Control că hârtiile s-ar afla la Poghircă. Astfel, s-a dat ordin ca șeful de la Ordine Publică să se prezinte de urgență la unitate pentru a pune toată documentația la dispoziția inspectorilor. 

Corpul de Control al IGPR are de gând să rămână în județul Vaslui până când cei David și Poghircă se vor întoarce din concediu.

Acuzații grave la adresa șefilor din Poliție

S-a ajuns în această situație după ce mai mulți polițiști s-au plâns că cei doi șefi stabilesc graficele serviciului de permanență după bunul lor plac, „condamnându-i” pe cei care nu cântă în strună conducerii la un fel de arest la domiciliu.

Probleme la fel de mari sunt și cu stabilirea perioadelor de concediu, așa cum reclama un polițist de la Biroul Rutier. Acesta i-a acuzat pe comisarul-șef de poliție Liviu David și pe Mirel Bejenaru, șeful Biroului Rutier, de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, după ce au emis, fără consultarea lui, dar în numele său, cereri de intrare în concediu.

“Se impune declanșarea cercetării prealabile a lui Bejenaru Mirel pentru toate abuzuri și falsuri pe care le-a comis, astfel:- a emis, în numele meu și fără consultarea mea sau acordul meu, raportul din data de 30.09.2022 prin care eu aș fi solicitat efectuarea de 38 de zile de concediu de odihnă în perioada 03.10-2022-09.11.2022.

Acest raport l-am găsit în condica de serviciu și era deja aprobat de dl. comisar șef Bejenaru Mirel. Ori emiterea unui astfel de raport, chiar și baza acelei planificări existente și despre care eu abia în luna octombrie 2022 am luat la cunoștință, în numele meu, fără solicitarea/ acordul meu, este un document fals.

Ulterior, dl. comisar Bejenaru Mirel revine și emite iarăși, în numele meu, două rapoarte. Primul raport, din data de 03.10.2022, pentru a fi liber în data de 05.10.2022 este emis în numele meu fără ca eu să-l fi solicitat, să-mi fi dat acordul sau măcar înștiințat de această intenție.

Mai mult, este aprobat de șeful Biroului Rutier Huși, Bejenaru Mirel, și de șeful Poliției Huși, comisar șef David Liviu. Al doilea raport, din data de 03.10 2022, pentru a fi liber în data de 06.10.2022, este întocmit în aceleași condiții ca primul. Dl comisar șef Bejenaru Mirel emite din nou, în numele meu, un alt raport prin care eu aș fi solicitat concediu de odihnă.

Conform acestui raport, eu aș fi solicitat 38 de zile de concediu de odihnă, de această dată în perioada 07.10.2022-13.11.2022. Acest raport nesolicitat de mine este aprobat, din nou, de șeful Biroului Rutier Huși, și de șeful Poliției Huși. Mai mult, aceștia au emis Ordinul de Serviciu, de asemenea nesolicitat de mine, cu data de 04.10.2022. Între timp, m-am adresat cu raport scris și d-lui Inspector șef comisar șef de poliție Nechita Gabriel, al IPJ Vaslui, iar în răspunsul primit se precizează că în lipsa unor motive întemeiate se impune ca eu, până la finele anului 2022, să efectuez concediul de odihnă.

Abuzul în serviciu, falsul intelectual și uzul de fals, toate săvârșite în formă continuată de către șeful Biroului Rutier și șeful Poliției Huși, mi-au diminuat veniturile salariale din lunile octombrie și noiembrie 2022. Modalitatea și succesiunea emiterii acestor documente de către șeful de Birou, aprobate de acesta și de șeful Poliției Municipiului Huși, denotă, pe lângă toate formele de infracțiuni de serviciu, o răzbunare a acestora la adresa mea”, afirma polițistul rutier care și-a denunțat superiorii, potrivit vremeanoua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te