Avertisment crunt al șefului Statului Major al Armatei Germane. Rusia se pregătește să atace NATO

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.04.2024 - 15:08
Avertisment crunt al șefului Statului Major al Armatei Germane. Rusia se pregătește să atace NATO - Foto: Profimedia images

Avertisment crunt al șefului Statului Major al Armatei Germane. Rusia se pregătește să atace NATO. Generalul-locotenent Carsten Breuer, șeful de Stat Major al armatei germane a precizat intervalul de timp în care Rusia ar putea declanșa atacul asupra NATO.

SHARE

Generalul-locotenent Carsten Breuer avertizează că Rusia se pregătește să atace țările NATO.

Avertisment crunt al șefului Statului Major al Armatei Germane. Rusia se pregătește să atace NATO

Breuer a subliniat că Rusia își va reconstrui forțele militare afectate de războiul din Ucraina și va putea să efectueze un atac împotriva NATO în viitorul apropiat.

"Pe baza analizei noastre, Rusia își va reconstitui propriile forțe într-o măsură care ar face posibil un atac împotriva teritoriului NATO", a declarat Breuer în timpul unei vizite în Polonia, citat de Reuters.

El a adăugat că, deși nu poate afirma cu certitudine că un astfel de atac va avea loc, există un risc real pe care alianța trebuie să-l ia în considerare.

Citește și: NATO, gata să construiască cartierul general al forțelor terestre la 100 km de granița cu Rusia

Cât timp are Europa să se pregătească de un posibil război cu Rusia?

"Ceea ce vedem este o amenințare în cinci până la opt ani", a explicat el, subliniind necesitatea pregătirii pentru această eventualitate.

Breuer a evidențiat și comportamentul Rusiei în timpul conflictului din Ucraina, menționând că Moscova pare să fie într-o poziție ofensivă, controlând o parte semnificativă din teritoriul ucrainean.

Citește și: Armata României intră direct sub comanda NATO. Zona unde Rusia poate ataca. În ce scenariu se aplică

Rusia a respins în mod repetat acuzațiile privind un posibil atac asupra NATO, considerându-le nonsens total. În mod surprinzător, acceași retorică a fost folosită de Kremlin și în zilele de dinaintea invaziei din Ucraina când răspundea la avertismentele Statelor Unite.

Datele recente indică o creștere a agresiunii Rusiei, atât în ​​Ucraina, cât și în zona sa de influență. Cu o forță militară extinsă și cheltuieli de apărare semnificative, Rusia pare să fie într-o poziție în care să pună presiune pe statele membre NATO și tot mai mulți oficiali Occidentali sunt de părere că Rusia ar putea invada una sau mai multe țări din Flancul estic al NATO.

Citește și: Putin: „Rusia nu va ataca aceste țări NATO”, dar România, luată „la ochi” de Moscova: Vă monitorizăm

Această avertizare vine în contextul în care tensiunile dintre Rusia și NATO sunt în continuă creștere, iar alianța se confruntă cu provocări de securitate din partea Moscovei. 

Ucraina ar putea pierde până la sfârșitul anului 2024

Directorul CIA, William Burns a avertizat că Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia, în cazul în care republicanii americani, susținători a lui Donald Trump nu vor aproba „acum” ajutorul militar pentru Kiev.

"Cu impulsul care ar veni din partea asistenței militare, atât din punct de vedere practic, cât și psihologic, ucrainenii sunt pe deplin capabili să se descurce până în 2024 și să înțepenească opinia arogantă a lui Putin că timpul este de partea lui", a spus el.

Dar dacă acest lucru nu trece de Congres, "imaginea este mult mai dezastruoasă", a continuat el. "Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024, sau cel puțin să-l pună pe Putin într-o poziție în care ar putea dicta, în esență, termenii unui acord politic".

Este poate cel mai puternic avertisment de până acum al unui oficial de rang înalt al administrației în ceea ce privește războiul, venind în contextul în care oficialii de la Kiev avertizează că o ofensivă rusă iminentă în vară - care ar vedea valuri masive de trupe invadând Ucraina - ar putea copleși soldații în dificultate ai Kievului, potrivit Politico.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te