Tesla, încotro? Elon Musk a dat afară toată echipa care lucra la rețeaua de încărcare Superchargers

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.05.2024 - 10:10
Tesla, încotro? Elon Musk a dat afară toată echipa care lucra la rețeaua de încărcare Superchargers - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Tesla, încotro? Elon Musk a dat afară toată echipa care lucra la rețeaua de stații de încărcare Superchargers. Multimiliardarul a precizat că noi stații vor fi construite doar „în locații critice” și că vor fi terminate cele care sunt deja în lucru.

SHARE

Într-un e-mail obținut de The Information, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că sute de angajați ai producătorului de mașini electrice care lucrau în divizia de dezvoltare a rețelelei Superchargers vor fi concediați.

Noua rundă de disponibilizări, circa 500 de oameni, vine la doar câteva săptămâni după ce multimiliardarul a dat un mail în care a scris va concedia mai mult de 10% din forţa de muncă globală a Tesla (aproximativ 14.000 de angajați), pentru reducerea costurilor şi creşterea productivităţii. 

Citește și: Elon Musk e radical. Dă afară peste 10% din angajații Tesla, după primele 3 luni de vânzări proaste

Tesla, încotro? Elon Musk a dat afară toată echipa care lucra la rețeaua de încărcare Superchargers

Tesla și-a concediat întreaga divizie Supercharger. Rebecca Tinucci, director principal al departamentului Superchargers pentru încărcarea mașinilor electrice, părăsește compania în această săptămână, alături de echipa sa formată din circa 500 de persoane, informează BBC. 

„Evoluția” planurilor lui Musk pentru Tesla este surprinzătoare, având în vedere că Superchargers este una dintre cele mai importante propuneri de plus valoare pentru consumatori: o modalitate fiabilă și relativ rapidă de încărcare, care a făcut de rușine majoritatea celorlalte rețele de încărcare din SUA și din alte țări. 

De asemenea, este o decizie deosebit de ciudată, având în vedere că priza de încărcare rapidă „J3400” a companiei, standardul nord-american de încărcare al Tesla, a câștigat o popularitate considerabilă și este adoptată în mod activ de către concurenții Tesla, inclusiv Ford.

Citește și: Euforia mașinilor electrice trece, producătorul Tesla în cădere liberă. Profitul net a scăzut cu 55%

În e-mailul de concediere a diviziei Superchargers, obținut de The Information, Elon Musk i-a asigurat pe angajații companiei că Tesla "va continua să construiască noi locații Supercharger, acolo unde este esențial, și să le finalizeze pe cele aflate în construcție".

În contextul desființării diviziei Superchargers, la fel de derutantă este și plecarea lui Daniel Ho, directorul de programe pentru vehicule și introducerea de noi produse, împreună cu întreaga sa echipă.

Pe lângă Tinucci și Ho, alți trei directori cheie au părăsit în ultima perioadă Tesla, printre care Martin Viecha, fostul vicepreședinte Tesla pentru relații cu investitorii, Drew Baglino, fostul vicepreședinte senior al companiei pentru ingineria energetică și a grupului motopropulsor, și directorul de politici publice Rohan Patel.

Săptămâna trecută, un document depus la Securities and Exchange Commission a dezvăluit că Baglino a vândut acțiuni Tesla în valoare de 181,5 milioane de dolari, sugerând că se desparte nu doar de Tesla, ci și de ideea de Tesla.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te