Băutura pe care trebuie să o introduci în dieta ta dacă îți dorești să slăbești. Costă câțiva lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.05.2024 - 08:24
Băutura pe care trebuie să o introduci în dieta ta dacă îți dorești să slăbești. Costă câțiva lei - Foto: Pexels / Andrea Piacqudio
Băutura pe care trebuie să o introduci în dieta ta dacă îți dorești să slăbești. Costă doar 20 lei - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Băutura pe care trebuie să o introduci în dieta ta dacă îți dorești să slăbești. Costă doar câțiva lei. Iată cum îl poți prepara și ce beneficii are?

SHARE

Băutura pe care trebuie să o introduci în dieta ta dacă îți dorești să slăbești. Costă doar 20 lei. Iată cum îl poți prepara și ce beneficii are? 

Băutura care are zeci de beneficii pentru organism 

Ceaiul Matcha este un fel de ceai verde. Acesta poate fi bun pentru inimă, greutate și alte aspecte ale sănătății datorită conținutului său de antioxidanți. De asemenea, este ușor de încorporat în dieta ta.

Matcha este populară în magazinele de sănătate și în cafenele, fiind disponibilă sub formă de shot-uri de matcha, latte, ceaiuri și deserturi.

Ca și ceaiul verde, matcha provine din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, este cultivată diferit și are un profil nutritiv unic.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Fermierii umbresc plantele folosite pentru matcha în cea mai mare parte a perioadei de creștere. Această lipsă de lumină directă a soarelui crește producția de clorofilă, sporește conținutul de aminoacizi și conferă plantei o nuanță verde mai închisă.

După ce recoltează frunzele, producătorii îndepărtează tulpinile și nervurile și macină frunzele într-o pulbere fină. Aceasta este matcha.

Matcha conține substanțele nutritive din întreaga frunză de ceai și conține mai multă cofeină și antioxidanți decât sunt prezenți în mod obișnuit în ceaiul verde.

Studiile asupra matcha și a componentelor sale au scos la iveală o varietate de beneficii, arătând că poate ajuta la protejarea ficatului, la promovarea sănătății inimii și chiar la pierderea în greutate.

Iată posibile beneficii pentru sănătate și avantaje ale consumului de matcha

Matcha este bogat în catechine, o clasă de compuși vegetali din ceai care acționează ca antioxidanți naturali.

Antioxidanții ajută la stabilizarea radicalilor liberi dăunători, compuși care pot deteriora celulele și pot provoca boli cronice.

Matcha este cultivat la umbră. Când frunzele sunt recoltate, conținutul de catechine este mai mic decât în alte tipuri de ceai verde. Cu toate acestea, atunci când se dizolvă în apă, produce de 3 ori mai mult.

Un studiu a arătat că administrarea de suplimente de matcha la șoareci a redus daunele cauzate de radicalii liberi și a sporit activitatea antioxidantă.

Includerea matcha în dieta dumneavoastră ar putea crește aportul de antioxidanți, ceea ce ar putea contribui la prevenirea deteriorării celulelor și la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Ceaiul verde este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți pierderea în greutate și este adesea inclus în suplimentele pentru pierderea în greutate.

O analiză realizată în 2020 a concluzionat că, împreună cu măsuri dietetice și exerciții fizice, administrarea a până la 500 mg pe zi de ceai verde timp de 12 săptămâni ar putea reduce indicele de masă corporală.

Deși majoritatea studiilor s-au concentrat pe ceaiul verde, matcha provine din aceeași plantă și conține compuși similari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te