Putin pregătește invazia unei țări NATO: Belarusul a primit ordinul să atace în Vilnius. Lecția Kiev

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.02.2024 - 15:22
Putin pregătește invazia unei țări NATO: Belarusul a primit ordinul să atace în Vilnius. Lecția Kiev - Foto: Profimedia images

Putin pregătește invazia unei țări NATO: Dictatorul Belarusului ar fi primit ordinul de la Putin să atace prima țară NATO la care vor interveni și trupele Moscovei, informează canalul de Telegram denumit "Serviciile secrete bieloruse”.

SHARE

 Putin pregătește invazia Lituaniei: Belarusul a primit ordinul să atace în Vilnius. Planul este structurat după „Lecția Kievului”.

Putin pregătește invazia unei țări NATO: Belarusul a primit ordinul să atace în Vilnius. Lecția Kiev

Canalul Telegram „Belarusian Intelligence” (Serviciile secrete bieloruse n.red) scrie că dictatorul bielorus Alexandr Lukașenko se pregătește să atace Lituania împreună cu Federația Rusă.

Trupele Belarusului ar fi primit direct sarcina de a ataca orașul Vilnius.

"Am reușit să obținem informații foarte fragmentate cu privire la participarea Belarusului la atacul asupra Lituaniei. Iată ce știm din sursele noastre:

Planul invaziei Lituaniei, pas cu pas

- Operațiunea este pregătită în deplină cooperare cu forțele armate ruse și cu implicarea directă în luptă a forțelor armate belaruse;

- Știm că Forțele Armate ale Belarusului vor fi implicate direct în "blocarea" Vilniusului;

- Vilnius urmează să fie încercuit prin lovituri pe direcțiile sud-vest și nord-vest de către forțele Brigăzii 201 și Brigăzii a 5-a separate a forțelor SOF, Brigada 120 este deplasată parțial ca rezervă.

Citește și: FOTO Cum arată scenariul războiului declanșat de Putin în Europa. Harta posibilei invazii a Rusiei

S-a ținut cont de experiența operațiunii Kiev 2022, trupele nu vor merge în coloane masive de blindate, ci doar în grupuri mobile mici, cu o utilizare cât mai largă a tacticilor de sabotaj și recunoaștere, ținând cont de teren și de capacitățile de camuflaj ale zonei.

Operațiunea implică întreaga gamă de unități ale ramurilor forțelor armate bieloruse. Sprijinul de foc este asigurat de brigăzi combinate de artilerie grea și reactivă și de unități combinate de companii de tancuri;

Citește și: Europa se pregătește de război cu Rusia. Franța și Germania vorbesc de mutarea la economia de război

- o baterie separată de companii de tancuri ocupă poziții în imediata vecinătate a centrului orașului și desfășoară o companie de tancuri cu o unitate specială.

Vilnius-ul devine obiectul șantajului nuclear

În esență, Vilnius este luat ostatic și devine obiectul unui șantaj nuclear (se iau în considerare pozițiile din interiorul limitelor orașului în cartierele dens populate).

Planificarea strategică a operațiunii care vizează deblocarea regiunii Kaliningrad a trecut de la stadiul de "jocuri de stat major" direct la stadiul de planificare strategică comună cu rușii.

Citește și: Un înalt oficial NATO spune când Rusia va ataca Europa. „Pregătiți-vă de un război catastrofal”

Canalul de Telegram „Serviciile secrete bieloruse” menționează un termen de până la 27 de ani, în funcție de situația geopolitică, și sfătuiesc autoritățile lituaniene să ia o serie de măsuri preventive. Nu există garanții că se va întâmpla așa ceva, dar dacă se află pe hărțile Statului Major General, atunci probabilitatea ca situația să evolueze în acest fel crește.

Ce trebuie să facă NATO?

Lituania trebuie să studieze căile de trecere (drumuri, poduri etc.) exact pentru vehiculele grele ale companiilor de tancuri precum "Iskander" și să pregătească poziții pe termen lung în aceste direcții.

Citește și: Șeful Armatei Române: Populația să se pregătească de război. Moldova, următoarea victimă a lui Putin

De exemplu, în ultimii 23 de ani, Belarus a reparat complet unele poduri de pe drumurile principale care duc la punctele de trecere a frontierei (spre Kamenny Loh, Losha etc., ceea ce poate reprezenta un semn al unei posibile invazii).

Lituania ar trebui să își creeze propria "Linie Mannerheim" de-a lungul întregii frontiere cu Belarus. Pregătiți rezerviștii și pregătiți-vă să vă apărați în cazul unei evoluții nefavorabile a situației. Probabilitatea evenimentelor de mai sus crește săptămânal.

Citește și: NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?

De asemenea, confirmăm activitatea fără precedent a serviciilor speciale belaruse în direcția Vilnius, iar aceasta nu este legată doar de "dezvoltarea opoziției", ci și de monitorizarea activă a infrastructurii de apărare.

În postările viitoare, vom preciza faptele cunoscute ale activității desfășurate de Direcția principală de informații a Ministerului Apărării și Departamentul de informații și de Direcția de contrainformații militare a KGB pe teritoriul Lituaniei și chiar la Vilnius”, transmite canalul de Telegram denumit „Belarusian Intelligence”, potrivit presei independente din Belarus charter97.org.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te