Avertisment de „război” pentru Rusia. Un atac asupra NATO va „îngenunchea” rapid Moscova

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.04.2024 - 12:33
Avertisment de „război” pentru Rusia. Un atac asupra NATO va „îngenunchea” rapid Moscova - Foto: Profimedia images

Avertisment de „război nimicitor” pentru Rusia. Un atac asupra NATO va „îngenunchea” Moscova. Un atac rusesc asupra NATO s-ar solda cu o înfrângere a Moscovei, afirmă ministrul polonez de externe

SHARE

Un atac al Rusiei asupra NATO s-ar încheia cu o înfrângere pentru Moscova, dar NATO trebuie să-și sporească apărarea, a declarat joi ministrul polonez de externe, Radek Sikorski, potrivit Associated Press.

Avertisment de „război nimicitor” pentru Rusia. Un atac asupra NATO va „îngenunchea” Moscova

Sikorski a spus că Polonia vrea să revină în grupul de țări care stabilește agenda UE.

Polonia, membră a NATO și a UE, are granițe comune cu Rusia și Belarus, pe lângă Ucraina. Este un centru cheie pentru armele occidentale care merg în Ucraina, scrie AP.

De asemenea, Polonia a cerut în mod oficial Statelor Unite că este pregătită să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, ca act de descurajare pentru Rusia.

Citește și: Marea Britanie trimite avioanele de război Typhoon și 16.000 de soldați înarmați la graniță cu Rusia

Lukașenko: „Riscul unor incidente militare, foarte ridicat”

Răspunsul a venit imediat din partea dictatorului bielorus Alexandr Lukașenko care afirmă că riscul unor incidente militare de-a lungul graniței cu Ucraina este destul de ridicat.

Lukașenko admite că trimis mai multe batalioane pregătite de luptă din regiunea Vitebsk, situată la granița sa cu Rusia, la limitele vestice ale țării, însă transmite Poloniei, una dintre cele mai bine înarmate țări din Flancul estic NATO că „țara vecină (Polonia n.red) nu trebui să se aștepte la acțiuni agresive din partea Belarusului”.

Citește și: Rusia amenință Occidentul cu „dizolvarea civilizației”. Lavrov: Pericolul războiului nuclear, sporit

Într-un alt raport realizat de Reuters, care citează agenția de știri rusă de stat Tass, Lukașenko a fost citat spunând că există condiții pentru începerea negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Lukașenko a declarat că textele preliminare discutate între oficialii ruși și ucraineni în Turcia în primele săptămâni ale războiului ar putea servi ca punct de plecare pentru negocieri, potrivit The Guardian.

Tass l-a citat, de asemenea, pe Lukașenko, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, spunând că ar putea avea loc o "apocalipsă" dacă Rusia ar folosi arme nucleare ca represalii la acțiunile occidentale.

Totodată, atât Rusia cât și Belarusul „uită”că și Occidentul dispune de un număr impresionant de arme nucleare și în caz de un război nuclear Rusia, ca și alte țări ar putea fi ștearsă de pe fața pământului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te