Cozonacul a ajuns să fie un desert de lux în acest an. Prețurile încep de la 40 de lei și urcă până la 120 de lei, în băcăniile de specialitate. Sunt mai scumpi în medie cu 10% față de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahăr și ciocolată, spun patiserii.
Un nou val de praf saharian lovește România. Ce zone din țară vor fi afectate?
Care a fost primul desert din istorie? Chiar dacă în ziua de astăzi ni se par un lucru firesc, prăjiturile, preparatele dulci au avut și ele un punct de plecare. Iar acesta pare să fi fost mult mai în urmă decât am fi putut crede, ajungând până la povestea Potopului din Biblie.
Care este cea mai veche cofetărie din Țara Românească? Povestea acestor locuri unde te puteai înfrupta din tot felul de bunătăți dulci începe, undeva, prin secolul al XIX-lea. Dacă, la început, produsele purtau pecetea influențelor turcești, după o vreme s-a petrecut o schimbare.
Românul care înregistrează sunetele din deșertul Sahara. Pentru ce anume vrea să le folosească. Ce a transmis Ambasada României în SUA.