Poliția din Constanța a anunțat că a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă pe numele unei învățătoarea de la o școală din municipiu care este acuzată a agresat fizic o elevă de 7 ani. 

Presa locală scrie că femeia este învățătoare la clasa I la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand din Constanța și a fost înregistrată în trecut în timp ce îi numește pe „nesimțit, strâmb, urât, tâmpit, bolnav”, scrie  ZiuaConstanța.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu o profesoară din Austria care și-a jignit elevii la clasă. Regrete, tardive

„Înainte îi lovea, acum îi pune să se lovească între ei. Doamna a fost adusă în 2022 la școală, deoarece era pensionară. Directoarea nu vrea să furnizeze părinților niciun fel de înregistrări video din clasă”, a declarat mama unuia dintre elevi.

Femeia a spus că părinții au sesizat poliția privind comportamentul învățătoarei, dar directoarea a refuzat să pună la dispoziție înregistrări video.

Conform IPJ Constanța polițiștii au fost anunțați privind acest caz din 10 ianuarie, iar, în urma verificărilor, au decis marți, 26 martie, să deschidă un dosar penal pentru purtare abuzivă.

„La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din Municipiul Constanța ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Constanța.

Potrivit mamei fetiței de 7 ani,  sunt mai mulți copii care au căzut victime învătățoarei, scrie Hotnews.

„Pe 11 ianuarie 2024 am mers la DGASPC. Până la urmă, dacă nu am reușit să vedem înregistrările cu clasa, am recurs la microfoane. Sperăm ca, acum, cineva să ne creadă, în sfârșit.

Citește și: Adevărata problemă din educație: Sute de mii de elevi nici nu ajung să se bată pentru „coroniță”

Am ajuns la consiliere psihologică. Plângerea a fost înregistrată la IPJ Constanța în ianuarie 2024, si abia în februarie au decis începerea urmăririi penale. Suntem cam 6-7 copii în această situație. majoritate de etnie turcă”, a precizat părintele.

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Constanța care au spus că o cercetează disciplinar pe învățătoare.