George Simion preia investigația Newsweek ca să-l atace pe Nicușor Dan. Când nu îi convine ne înjură

DE Stelian Negrea, Petre Bădică | Actualizat: 03.05.2024 - 15:29
George Simion preia investigația Newsweek să îl atace pe Nicușor Dan. Când nu îi convine ne înjură - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

George Simion a preluat o investigație Newsweek România în care se arătau legăturile dintre Nicușor Dan și un afacerist pro-rus. Când George Simion a fost căutat de Newsweek pentru a clarifica anumite aspecte, liderul AUR înjură și numește jurnaliștii „vidanjori”.

SHARE

Newswek a publicat o investigație în care arăta că Nicușor Dan și-a lansat o puternică campanie publicitară în București pe banii unui facaerist pro-rus

George Simion preia investigația Newsweek să îl atace pe Nicușor Dan. Când nu îi convine ne înjură

Nicușor Dan a împânzit Capitala cu afișe în care le spune bucureștenilor "Mulțumesc!" Toate panourile cu acest mesaj aparțin unei singure companii, controlată de șeful său de campanie, Matei Păun, individ cu vechi legături rusești.

Firma este deținută de o companie dintr-un paradis fiscal, situat la câteva ore de zbor de România. Ai cărei reprezentanți și beneficiari reali au, de peste 15 ani, legături de afaceri directe cu afaceristul Matei Păun și oamenii săi de încredere.

Prețul standard pentru o chirie pentru un panou este de circa 300 de euro pe lună. Ceea ce duce valoarea totală a campaniei lui Nicușor Dan de până acum la cel puțin 150.000-180.000 de euro. 

Investigația o puteți citi în LINK mai jos:

Citește și: Spasibo, Matei Păun! Nicușor Dan, publicitate electorală de 200.000 euro de la un afacerist pro-rus

George Simion s-a folosit de investigația Newsweek. În fața sediului DNA unde a depus o plângere, a afișat un baner uriaș cu imaginea lui Nicușor și a lui Matei Păun, parafrazând titlul investigației Newsweek România. Pe afișul desfășurat de George Simion scrie: „Mulțumesc, Matei Păun”.

Nu ar fi nicio problemă că Simion se folosește de informații furnizate de Newsweek, dacă ar răspunde cu aceeași monedă atunci când el se află sub lupa jurnaliștilor.

George Simion a răspuns: „vidanjorilor!” și „sunteți proști” jurnaliștilor Newsweek România care au vrut să știe ce a făcut cu cei 400.000 euro strânși la nuntă și cu ce bani și-a plătit biletul pentru o reunine a conservatorilor americani care a avut loc în SUA.

Simion vorbește ca un birjar

Într-o discuție avută, în aprilie, de jurnaliștii Newsweek, cu George Simion despre darul de nuntă de 400.000 euro încasat, liderul AUR a răspuns jignitor: „Faceți pe prostul! Brânză, țuică, carne, mere, și altele care au fost consumate la nuntă”.

Șeful AUR, George Simion, a primit dar de nuntă suma de 400.000 de euro.

Nunta lui a avut loc la finalul lunii august 2022. Într-o discuție, pe care am avut-o cu George Simion, acesta pretinde că a primit doar 15.000 de euro și, cu restul banilor, 385.000 euro, a plătit nunta, adică „brânză, carne, țuică, mere și altele, care au fost consumate la nuntă”.

I-am cerut o listă detaliată a produselor pentru că, fiind un cetățean onorabil care nu face evaziune, Simion are bon fiscal pentru tot ce a cumpărat. Răspunsul lui Simion a fost că „nu vă mai răspund la întrebări căci văd că nu înțelegeți nimic, sau doar faceți pe prostul”.

Apoi, a trecut în registrul arogant-superior spunându-mi: „În 2024 mi-am propus să nu îmi consum timpul cu cei ca Dumneavoastră”.

ARticolul pe larg în LINK de mai jos

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Simion întrebat cu ce bani a fost în SUA: „Vidanjorilor”

Un alt derapaj al lui Simion s-a produs atunci când am vrut să știm cu ce bani și-a plătit excursia în SUA unde a participat la o reuniune a conservatorilor americani. Un bilet lângă scenă, unde pretinde că a stat costă 30.000$.

George Simion s-a gândit să puncteze politic și a zburat, în februarie, peste ocean alături de mai mulți colegi din AUR, printre care Claudiu Târziu, Cristian Terheș și Marian Cucșa.

Îngtrebat de Newsweek cu ce bani a ajuns în SUA, Simion a replicat: „O să răspund unor jurnaliști echidistanți, dumneavoastră mințiți grav despre noi. Eu sunt speaker la această conferință, nu trebuie să plătesc bilete, căutați în altă parte, vidanjorilor”.

Evident că Simion nu a ținut niciun  discurs și a plătit bani grei pentru a-și face o poză pe holurile reuniunii conservatorilor SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te