Ai plăti 40.000 $ să trăiești 100 de ani? Suma pentru care afli rețeta tinereții fără bătrânețe

DE Catinca Doboș | Actualizat: 09.05.2024 - 11:34
Ai plăti 40.000 $ să trăiești 100 de ani? Suma pentru care afli rețeta tinereții fără bătrânețe - Foto: Pexels.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un lanț de săli de sport de lux din Statele Unite ale Americii lansează un program care costă 40.000 de dolari pe an. Cei care îl urmează ar putea trăi până la 100 de ani, conform companiei de fitness.

SHARE

Un lanț de săli de sport de lux din Statele Unite ale Americii lansează un program care costă 40.000 de dolari pe an și despre care spune că îi va ajuta pe clienți să trăiască mai mult, conform Business Insider.

Citește și: Povestea lui Vincent, un bătrân de 110 ani. Ce a consumat zilnic, cât a muncit și la ce a renunțat

Lanțul de săli de sport Equinox va începe să implementeze programul „Optimize by Equinox” în orașele New York și Highland Park, Texas, până la sfârșitul lunii mai, în parteneriat cu Function Health, un startup de tehnologie pentru sănătate care oferă teste de biomarker. 

Programul, care va fi disponibil ulterior și în alte state, are ca scop să îi ajute pe clienți să „trăiască 100 de ani sănătoși”, a declarat Jonathan Swerdlin, cofondator al Function Health, conform surselor citate de Business Insider.

Ce propune programul?

Programul include teste de biomarker și de fitness de două ori pe an, potrivit Equinox.

Citește și: Ce dietă și cât sport sunt necesare pentru o viață mai lungă? Alegerile zilnice pot bate genetica

Testele de fitness măsoară indicele VO2 (capacitatea maximă pe oxigen pe care corpul o poate folosi, în timpul efortului fizic maxim), forța și amplitudinea mișcărilor, în timp ce testele cu biomarkerii măsoară 100 de aspecte diferite ale sănătății, inclusiv funcția inimii, a rinichilor, a metabolismului și a sistemului imunitar, markeri ai cancerului și nivelul nutrienților.

Lanțul de săli fitness spune că va folosi aceste date pentru a crea un plan personalizat de sănătate și fitness pentru fiecare client. 

Citește și: Dacă mănânci mai puțin și ții post intermitent vei trăi mai mult? Specialiștii au dat verdictul

Planurile vor include trei sesiuni de antrenament personal de o oră pe săptămână, două sesiuni de 30 de minute cu un antrenor de nutriție, două sesiuni de 30 de minute de instruire pentru un somn sănătos și o sesiune de masaj pe lună.

Ce impact ar avea noul program al lanțului de săli de sport american?

Apetitul pare să existe în rândul celor care și-l pot permite: un sondaj realizat în 2023 de A/B Consulting și Maveron VC a sugerat că aproape jumătate (46%) dintre persoanele care câștigă peste 250.000 de dolari ar cheltui majoritatea veniturilor lor discreționare pentru a încerca să îmbunătățească sănătatea și să trăiască mai mult, comparativ cu doar 34% dintre persoanele care câștigă sub 50.000 de dolari.

Citește și: Povestea românului care a trăit 140 ani ascuns într-o peșteră. A ajuns în atenția Securității

Profesorul Dan Belsky, epidemiolog la Robert N Butler Columbia Aging Center, a declarat pentru Business Insider că planul Equinox include activități care sunt în general benefice pentru sănătate. 

Citește și: A crescut speranța de viață în România. Câți români au peste 100 de ani?

Planul personalizat ar putea avea „un potențial substanțial de îmbunătățire a duratei sănătății” la persoanele care nu sunt foarte sănătoase la început, dar impactul său ar fi probabil mic la persoanele care sunt deja sănătoase, a spus el.

Cum poți trăi mai mult, fără să cheltuiești 40.000 de dolari pe an?

Din moment ce majoritatea oamenilor nu își pot permite această sumă, experții contactați de Business Insider au spus că există alte lucruri pe care le putem face pentru a trăi mai mult și care nu implică cheltuirea a 40.000 de dolari pe an, cum ar fi: exercițiile fizice zilnice, un somn bun, viață socială activă și o dietă sănătoasă, fără alimente ultraprocesate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te