Frățiile de succes ale Cupei Mondiale de Rugby

DE Mihai Duță | Actualizat: 18.10.2019 - 14:18
Mako și Billy Vunipola se pregătesc pentru fazele finale ale Cupei Mondiale

În timp ce frații Barrett Beauden, Scott și Jordie au făcut istorie aducând puncte pentru „All Blacks” în meciul cu Canada, cei doi Vunipola, Billy și Mako, speră să poată face același lucru pentru Anglia.

SHARE

Meciul Noua Zeelandă – Canada a fost partida în care frații Barrett au jucat toți trei în echipa „All Blacks“ înregistrând împreună mai multe recorduri: de puncte marcate, de metri câștigați, de faze făcute.

După meci au băut o bere împreună și s-au gândit la tatăl lor, fost număr 8, Kevin „Smiley“ Barrett, care și-a băut berea preferată în fața televizorului de la ferma familiei din Taranaki, conform rugbyworldcup.com.

Din momentul în care s-au aliniat pentru a cânta „God Defend New Zealand“, frații Barrett s-au arătat entuziasmați și recunoscători pentru această realizare, spune Scott Barrett.

În următoarea oră, au devenit primii trei frați care au reușit să marcheze în același meci. Și nu doar atât. Au construit faze împreună și s-au integrat perfect în angrenajul echipei.

Acest lucru l-a făcut pe antrenorul Steve Hansen să remarce după meci: „Cred că atunci când ești binecuvântat, ești binecuvântat - și toți trei sunt binecuvântați“.

FRAȚI Jordie, Bauden și Scott Barrett au stabilit un record de puncte marcate împreună 

„Cu toții avem standarde ridicate, suntem cu toții în diferite etape ale carierei noastre și este clar cum putem influența această echipă și cum putem juca mai departe în turneu“, a declarat tânărul Jordie Barrett.

Apoi și-a adus aminte de copilărie: „Aveam o minge, acum mult timp, acum zece ani sau chiar mai mult. Ne jucam în curte și vorbeam despre cum ar fi să mergem la Cupa Mondială și ne tachinam vorbind despre cum vom marca punctele decisive pentru a câștiga Cupa Mondială. E destul de fain“.

Statistica Barrett în meciul contra Canadei

Beauden - o încercare, 149 de metri câștigați, trei clean breaks, șapte apărători depășiți, un placaj care a stopat o încercare.

Scott - o încercare, 49 de metri câștigați, trei clean breaks, trei apărători învinși, două margini câștigate pe repunerea adversarului, șapte placaje reușite.

Jordie - 108 metri câștigați, șase clean breaks, un apărător învins, un turn over.

Frații Vunipola, jucători cheie pentru Anglia

Pilierul Mako Vunipola a revenit după  recuperarea de cinci luni de la intervenția chirurgicală la coapsă, însă acum apăruseră îngrijorări pentru fratele său mai mic, Billy.

În timp ce Mako a intrat în teren în minutul 62 al partidei cu Argentina, Billy a avut o problemă la gleznă ceea ce a mai temperat bucuria Angliei care devenea prima echipă calificată în sferturile de finală ale
RWC 2019.

Problemele medicale ale jucătorilor Angliei au fost însă compensate de un ajutor nesperat: anularea meciului cu Franța din cauza uraganului Hagibis. Sportivii vor avea astfel un răgaz suplimentar pentru recuperare.

Billy Vunipola este un jucător greu de înlocuit în special pentru că este un foarte bun purtător de balon care câștigă metri importanți în fiecare partidă.

El a jucat cel de-al 12-lea meci consecutiv pentru Anglia, în partida câștigată cu Argentina. A avut însă o problemă la gleznă și a fost schimbat.

Frații Vunipola,născuți în Australia din părinți tongani,sunt doi jucători de bază ai înaintării Angliei

„Nu credem că este prea grav“, a spus antrenorul Jones după ce Billy a fost nevoit să iasă din teren în minutul 40. Anglia are însă nevoie de ambii Vunipola pentru a-și duce atacul la un nou nivel.

Pilierul Mako a jucat doar 17 minute de când s-a accidentat la coapsă în finala Cupei Heineken câștigată cu Saracens împotriva Leinster.

Dar lucrurile merg bine în privința condiției sale fizice, așa că Anglia se poate baza pe el în partidele următoare.

„Au fost zile în care mă întrebam: «Oare voi reveni la timp?» Din fericire am avut alături de mine o echipă medicală de recuperare și pregătire excelentă“, a spus Mako celor de la rugbyworldcup.com .

„Nu îmi fac iluzii cu privire la lucrurile pe care trebuie să le lucrez, iar acum este vorba de a merge mai departe către următorul meci.

Există mereu loc pentru a îmbunătățiri, dar noi suntem mulțumiți unde am ajuns acum și suntem pregătiți să mergem mai departe“, a completat Mako Vunipola

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te