Un șofer de ambulanță a făcut atac cerebral la volan, în drum spre o urgență. Cum a fost salvat?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.04.2024 - 11:53
Un șofer de ambulanță a făcut atac cerebral la volan, în drum spre o urgență Foto: Facebook/ Serviciul de Ambulanță Suceava - rol ilustrativ

Șoferul unei ambulanțe a suferit un AVC în timp ce conducea autoutilitara către o urgență. Colegul său și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a reușit să-l oprească la timp.

SHARE
Un șofer de ambulanță, de 57 de ani, din Rădăuți, SAJ Suceava, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan, în timpul unei misiuni de salvare.
 
Colegul său și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu el. 

Un șofer de ambulanță a făcut atac cerebral la volan, în drum spre o urgență. Cum a fost salvat?

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, ambulanțierul a suferit un accident vascular cerebral cu deficit neurologic, însă nu și-a pierdut conștiența.   

„S-a intervenit rapid, ajungând la Suceava, unde este centrul regional de stroke”, a declarat dr. Morari, conform Monitorul de Suceava

Robert Rotariu, purtătorul de cuvânt al sindicatului de la Ambulanță, și-a exprimat îngrijorarea față de apariția acestor cazuri printre angajații din domeniul ambulanței, asociindu-le cu nivelul crescut de stres și cu dificultatea muncii lor. 

Citește și: Ciolacu: „Vom sprijini serviciul de ambulanţă pentru a beneficia de noi mijloace de intervenţie”

Colegul asistent medical a văzut că ambulanțierul nu schimbă viteza și motorul se turează foarte tare, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, crezând că este o problemă tehnică, a realizat că acesta nu poate articula corect cuvinte. I-a cerut să tragă pe dreapta. Colegul cu AVC a reușit să oprească în siguranță, iar colegul asistent i-a administrat medicația și a așteptat echipajul de sprijin.

Ulterior starea lui s-a agravat și a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Acum este stabil și sperăm să se recupereze cât mai repede posibil”, a afirmat Robert Rotariu. 

Purtătorul de cuvânt al sindicatului din cadrul SAJ Suceava a subliniat că acesta este al treilea caz de AVC în rândul angajaților de la Ambulanța Suceava, primul având loc acum un an și jumătate. 

Citește și: România are nevoie de mii de ambulanțe noi! Rafila: „Parcul auto este depăşit și îmbătrânit”

„Noi avem probleme grave de sănătate până la 56 de ani. Ar trebui să fim lăsați să ne bucurăm măcar câțiva ani de pensie, să nu fim în scaun cu rotile sau, mai rău, decedați înainte de vârsta de pensionare sau imediat după, dar din păcate legea este suspendată până la sfârșitul anului, de teamă că ar pleca prea mulți colegi din sistem”, a mai spus Robert Rotariu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te