1.000.000$ ar putea câștiga Halep dacă va fi suspendată. A pozat pentru firma care îi va da banii

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.02.2023 - 11:50
Simona Halep - Foto: Profimedia

Simona Halep ar putea fi suspendată, dar în același timp să primească o despăgubire consistentă dacă va dovedi că a luat suplimente produse de o companie agreată de forul tenisului mondial.

SHARE

Halep a anunțat că nu va negocia o înțelegere cu autoritățile și vrea să pledeze nevinovată. În cazul unei suspendări de doi ani (jumătate din maxim), carierea ei se termină. 

Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat. Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj a dezvăluit că s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula.

De unde a luat suplimentele?

În 2006, WTA a semnat un contract extins de co-sponsorizare cu compania americană lider global în producția de vitamine și suplimente Health Sciences, acord extins apoi la fiecare 5, respectiv 3 ani.

Simona chiar apare în fotografia prin care compania americană listată la Bursa de la New York oferă un Program de garantare pentru sportivii sponsorizați așa cum au fost, din postura de brand ambassadors, Caroline Wozniacki, Madison Keys, Monica Puig, Sloane Stephens, Samantha Stosur, Zheng Jie sau Zhang Shuai.

Există un acord care stipulează că, în cazul în care un atlet este depistat pozitiv cu o substanță interzisă (inclusă în reglementările Agenției Mondiale Anti-Doping) ca urmare a consumului de produse furnizate de compania americană, aceasta va oferi despăgubiri de până la două ori câștigurile sale anuale curente până la 1 milion de dolari., arată prosport.ro

Două probleme

Simona Halep și echipa sa trebuie să dovedească faptul că suplimentele care ar fi făcut-o să pice textul doping sunt luate de la compania mai sus aminitită. Apoi, chiar dacă dovedește acest lucru, oficialii din tenis susțin că sportiva este responsabilă pentru orice consumă în orice circumstanțe.

A consumat un produs infectat


„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Citește și: Cum și-a pus Halep averea la adăpost de Toni Iuruc. Contractul prenupțial i-a salvat 2,4 milioane $

Cu toate acestea regulamentele spun că responsabilitatea pentru consumul de suplimente și ceea ce conțin acestea revin sportivilor. Indiferent dacă unele ingrediente sunt sau nu trecute pe etichetă. Această idee nu este în favoarea apărării Simonei.

 Cât a câștigat Halep

Simona Halep are venituri de 40 de milioane de euro din tenis. Este a treia jucătoare din istorie ca venituri după Serena Williams cu 94 de milioane de dolari și sora ei Venus cu 42 de milioane de dolari.

Citește și: 3.000.000 € ar putea pierde Halep dacă va fi suspendată. Doar surorile Williams au câștigat mai mult

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te