Grozăveşti, căminele studenţeşti ale groazei. Pereţi şi saltele mucegăite, gândacii mişună

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.08.2023 - 13:50
Grozăveşti, caminele studenţeşti ale groazei - Foto: Facebook/ASUB - Asociația Studenților din Universitatea București

În căminele din Grozăveşti, condiţii groaznice de cazare. Clădirile sunt infestate de gândaci. Saltelele şi pereţii sunt mucegăite, gratiile ferestrelor se pot îndepărta din exterior, iar duşurile şi băile comune, pe paliere, sunt folosite de oamenii străzii.

SHARE

”Căminele Groazei ale Universităţii Bucureşti reprezintă o sursă de ruşine pentru valorile de excelenţă promovate de instituţie, evidenţiind în acelaşi timp ipocrizia responsabililor”, afirmă reprezentanţii Asociaţiei.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB) arată într-o postare pe Facebook că studenţii de la Universitatea din Bucureşti ”trăiesc experienţe dezamăgitoare” şi dificultăţi, în căminele campusului Grozăveşti, unde se confruntă cu condiţii precare de trai şi de siguranţă.

Grozăveşti, căminele studenţeşti ale groazei

”Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti doreşte să-şi arate indignarea şi nemulţumirea faţă de condiţiile oferite de Universitatea din Bucureşti. În data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineaţa, studenţii de la UniBuc au fost implicaţi într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Această situaţie reprezintă doar una dintre multele probleme cu care se confruntă studenţii”, afirmă reprezentanţii asociaţiei. Potrivit acestora, căminele Universităţii din Bucureşti sunt infestate de gândaci.

”De asemenea, prezenţa oamenilor străzii, care folosesc duşurile şi băile din cămine în mod neautorizat, şi comportamentul indecent al unora dintre ei, din lipsa unor agenţi de pază competenţi, sunt alte aspecte semnalate.

Citeşte şi: Cămine de bătrâni „fantomă” în Vrancea. Peste 40 de persoane cu infirmități grave erau cazate

În general, condiţiile de trai sunt sub nivelul minim acceptabil, cu pereţi şi saltele acoperite de mucegai. Siguranţa este aproape inexistentă în căminele Universităţii Bucureşti, deoarece gratiile camerelor de cămin pot fi uşor îndepărtate din exterior, gardurile care delimitează campusul sunt de slabă calitate, iar accesul persoanelor din exterior nu este regulat sau controlat”, adaugă ASUB, conform News.ro.

Citeşte şi: „Azilele groazei”: Două cămine de bătrâni din Eforie Nord, închise. Funcționau fără autorizație

Reprezentanţii Asociaţiei afirmă că au înaintat Consiliului de Administraţie şi Senatului Universităţii din Bucureşti dovezi foto-video, precum şi revendicări şi cerinţe ale ASUB.

”Căminele groazei ale Universităţii Bucureşti reprezintă o sursă de ruşine pentru valorile de excelenţă promovate de instituţie, evidenţiind în acelaşi timp ipocrizia responsabililor. ASUB îşi doreşte un mediu sigur pentru studenţi, în care aceştia să se poată dezvolta fără teama de a-şi pune în pericol integritatea fizică şi materială”, susţin ei.

Universitatea Bucureşti a anunţat cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani, pentru admitere, fiind înregistrate 7,15 înscrieri pe locul bugetat.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te