Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.03.2024 - 11:11
Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea - Foto: Facebook/Pacient la Spitalul Județean din Galati

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei” din Galați vorbeşte cu morții.

SHARE

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea. Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei” din Galați vorbeşte cu morții, pe care-i crede încă vii.

Chiar dacă un bărbat era mort de zile întregi, în urma unui accident rutier, conducerea spitalului la care a fost declarat decesul îi trimite somație pe numele său, cum că ar datora suma de 1.800 de lei, pentru investigații și tratamente.

Un bărbat mort a fost somat de un spital să plătească spitalizarea

Povestea hilară a fost povestită cu lux de amănunte de Anca Grădinaru, soția bărbatului mort pe E85, într-un accident rutier. Nicuşor Grădinaru a murit pe 23 februarie 2024, în urma unui tragic accident rutier.

În mașina condusă de bărbat, se aflau soția lui și încă o colegă, care mergeau la un curs, în București, pe drumul morții E85. Au plecat din Iași, însă nu și-ar fi imaginat niciodată că acela va fi ultimul moment în care soții Grădinaru vor mai fi împreună.

În accident, au fost implicate trei autoturisme, iar din primele cercetări s-a demonstrat faptul că vinovați ar fi alți doi șoferi. Unul dintre ei a murit pe loc, celălalt a fugit de la locul accidentului.

Citeşte şi: Cât costă o zi de spitalizare la stat dacă nu eşti asigurat. Ce se întâmplă dacă nu plătești

„Se dau bani de la buget pe de toate, dar pe E 85 nu dau bani să despartă sensurile de circulație cu niște parapeți, care ar salva viețile oamenilor. Soțul meu a luat volan dreapta pentru a-mi salva viața. Eu și cu colega care eram în mașină am ajuns cu SMURD, la Buzău.

Soțul meu a fost luat cu elicopterul și dus la Spitalul de Urgență din Galați, unde a decedat înainte de miezul nopții”, spune Grădinaru. Și, de parcă moartea subită a bărbatului nu era suficientă, Anca Grădinaru s-a mai lovit de un obstacol: nepăsarea autorităților.

Pe 14 martie, Spitalul Județean Galați i-a scris lui Nicusor Grădinaru, anunţându-l că figurează cu un decont de cheltuieli de 1.860,72 lei, pentru spitalizarea din 23.02.2024.

Citeşte şi: Ce diagnostic a primit o femeie după ce s-a dus la spital cu dureri mari de cap

„Ieri, găsesc o scrisoare, care îi este adresată de la spitalul din Galați, unde i se pretinde soțului meu decedat plata sumei de 1.800 și ceva de lei și date despre dosarul penal. Soțului meu, care a murit la ei în spital.

Asta trebuie să țipe toată România. Eu sunt accidentată, cu certificat medico-legal, cu concediu medical, cu 45 de zile. Pe 24 februarie, eram la UPU Iași, la IML. Pe soțul meu nu îl aduce nimeni și nimic acasă. Plus, rănile, trauma și suferința mea.

Astea nu au nici un corespondent în nici o plată. Nici dacă mi se dă Rezerva Federală... nimic nu compensează suferința mea și moartea soțului meu.”, a mai spus Anca Grădinaru, îndurerată. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te