Profesorul Marcel Bartic, după ce un bebeluș a murit de rujeolă: ”Hoarde de antivacciniști zbiară”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.12.2023 - 08:43
Sunt 2.000 de copii bolnavi de rujeolă în România Foto: Freepik.com- rol ilustrativ

Profesorul de istorie Marcel Bartic a reacționat dur după ce a fost anunțat decesul unui bebeluș din cauza rujeolei. El este de părere că statul ar trebui să intervină la fel ca în cazul unei agresiuni.

SHARE
Suntem în plină epidemie de rujeolă iar un bebeluș a murit după ce a luat boala de la fratele său mai mare. Autoritățile medicale fac apel la vaccinare însă mulți români cred că este vorba despre o teorie a conspirației. 
 
Marcel Bartic, profesor de istorie și creator de conținut pe rețelele de socializare îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii. 

Profesor de istorie, după ce un bebeluș a murit de rujeolă. ”Statul să-i apere de prostia părinților”

 ”Un copil de șapte luni a murit de rujeola. A luat-o de la fratele lui mai mare. Nevaccinat.
Hoarde de antivaccinisti zbiară prin toate văgăunile internetului ca epidemia este o minciună, o campanie de intimidare a părinților și că totul trece cu o alimentație corectă. De unde știu ei?
 
"S-au documentat".
Doctori în medicină licențiați pe YouTube.
Aici nu e nimic de dezbătut. Dreptul la viață al copiilor este superior oricăror drepturi parentale. Așa cum statul intervine în cazul în care un copil este agresat sau abuzat așa ar trebui să intervină și în cazul în care trebuie să-i apere de prostia unor părinți. Dacă prostia le pune viața copiilor în pericol, da, trebuie să intervină.
 
Promovarea teoriilor antivacciniste nu înseamnă libertate de exprimare.
Înseamnă instigare la crimă.
Părinți, vaccinați-vă copiii!
Vă vor mulțumi mai târziu”, a scris Marcel Bartic pe Facebook.
 
Postarea sa a avut sute de aprecieri și zeci de comentarii.
 
Au fost multe mesaje pro-vaccinare și mulți îi condamnă pe părinții care nu și-au vaccinat copiii și astfel nu am reușit să eradicăm rujeola. 
 
 
Însă un utilizator a atras atenția asupra unei culpe comune.
 
”Cel mai mare vinovat este Statul Român. Orice om are dreptul să fie prost. Statul, însă, n-are acest drept. Există legi. Există instituții. Aceste instituții sunt obligate și datoare să aplice legile.
 
Văd, aici, că părinții vor fi judecați de ucidere din culpă. OK. Niste prostănaci sunt judecați pentru ucidere din culpă. Dar medicul copilului, cel care era obligat să se ocupe de vaccinarea copilului și care este reprezentantul statului în aplicarea legilor referitoare la vaccinare pentru ce este judecat? Sau nu este?
 
 
Dar șefii lui pe linie ministerială care trebuie să vegheze că reprezentanții în teritoriu au aplicat legile pentru ce sunt judecați? Sau nu sunt judecați? Doar proștii aia de părinți care, cu certitudine, acum se dau cu capul de pereți, sunt judecați? Toate mizeriile alea care apar la televiziunile plătite din bani publici sunt judecate?
 
Dar televiziunie însele, care de ani de zile fac propaganda împotriva vaccinării? Hai să discutăm discuții pe internet. Se rezolvă cu siguranță”, este unul dintre comentarii.
 
Marți, 12 decembrie, autoritățile au anunțat decesul unui bebeluș din cauza rujeolei. 
 
Alexandru Rafila, a afirmat, săptămâna trecută, că declararea epidemiei de rujeolă face posibilă accelerarea campaniei de vaccinare, inclusiv vaccinarea la o vârstă mai mică, la 9 – 11 luni. El a precizat că înmulţirea cazurilor de rujeolă poate pune probleme legate de sănătatea publică.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te