Deputata PSD „fake news”: consilieră într-un butic de bloc, garantată de „Genunche” Pop

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.03.2019 - 16:01
foto - Facebook

Parlamentarul Aida Căruceru a insinuat că mișcarea „#șîeu” este susținută de președintele Klaus Iohannis. Ea a fost toată viața consilieră.  

SHARE

Pe pagina personală, deputatul PSD Aida Căruceru a postat o poză (vezi mai jos facsimil) cu președintele Iohannis alături de un grup de schiori.

Pentru că unul dintre aceștia semăna cu inițiatorul mișcării „#șîeu” – Ștefan Mandachi -, Căruceru a mai pus, alături, o imagine doar cu Mandachi. Explicația foto: „#șîei”.

Parlamentarul a insinuat că Ștefan Mandachi a fost la schi cu președintele țării, deși între bărbații cu barbă din cele două poze nu există în mod evident nici o asemănare.

Mai mult, chiar dacă Mandachi a declarat că nu este el în poză alături de Iohannis, deputatul PSD nu a șters imaginile.

Cum ajung astfel de oameni, fără scrupule, în Parlament? Ce îi recomandă?

Simplu: tupeul și un stomac foarte tare. Potrivit cv-ului, Aida Căruceru a fost consilierul a doi deputați de „talie mondială”.

Între 2014 și 2015 a fost consilierul lui Mihai Sturzu, băiatul din trupa HiQ (cu versuri pentru copiii între 4 și 12 ani). Sturzu era, la acea vreme, șeful tineretului PSD și un apropiat a lui Victor Ponta, adică pe val.  

Căruceru părăsește corabia

În 2015, Sturzu l-a criticat pe Dragnea care candida singur la șefia partidului. Imediat cariera politică a lui Sturzu a luat-o la vale și era clar că acesta nu va mai prinde un nou mandat. Căruceru s-a reorientat spre o tânără speranță din PSD. Astfel, a devenit consilierul deputatului Liviu Marian Pop. L-a consiliat și când Pop a fost ministru pentru Dialog Social.

Alegerea a fost câștigătoare, sfaturile date lui Pop foarte bune, pentru că, în decembrie 2016, Căruceru s-a trezit pe listele parlamentare ale PSD. Poate o recomandă școala. Căruceru a terminat Universitatea Româno-Americană, facultatea de Drept (privată) și Universitatea din Craiova.

Ca orice PSD-ist de viitor a trecut pe la Institutul Diplomatic (de două ori).  

Consilier pe multiple planuri

Aida Căruceru este o persoană multilateral dezvoltată. Ea a fost angajată consilier juridic la o firmă privată din Drobeta Turnu Severin și, în același timp, oferea consiliere deputaților Sturzu și, apoi, Pop.

Între 2012 și 2016 a fost angajată la compania Maryleen SRL, fără site de prezentare. La adresa indicată de doamna Căruceru că ar avea funcționa firma, se văd două blocuri cu magazine de cartier la parter.

De la Ministerul Finanțelor, aflăm că firma nu a dus-o prea bine cât timp a avut-o angajată pe Căruceru pe postul de consilier juridic (2012 - 2016).

Specializată în „comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”, Maryleen a avut, în 2013, profit de 1.600 de lei, în 2014 – 1.000 de euro, și în 2015 – 89.000 de lei. Anul în care Căruceru a părăsit firma a fost și cel mai bun – profit de jumătate de milion de lei. În 2016, Căruceru a câștigat 5.400 de lei pentru că a fost consilier juridic la SC Maryleen.   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te