Adio, ALDE, sper să mori

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 20.09.2019 - 07:51

De pe la Geoană încoace, o mimoză liberală a stat tot timpul pe lângă social-democrați, ba dându-și ochii peste cap, ba punându-și poalele-n brâu, ba ridicându-și-le-n creștet numai ca să fie lingușită să accepte iar atingerea plină de fiori a portofelului public.

SHARE

În ultimii 30 de ani, neocomuniștii de pradă cunoscuți azi ca PSD au trecut prin faza tovărășească a rânjetului politrucului cu față umană, apoi au sărit pe statuia ecvestră importată din China și au luat viteză suficient cât să se facă țăndări și să dea prin gropi cu prostănacul, s-au ridicat din praf cu ajutorul insolentului plagiator și, astfel, și-au atins pragul maxim de inteligență politică, personificat de țăranul teleormănean descurcăreț și cu mustață.

De pe la Geoană încoace, o mimoză liberală a stat tot timpul pe lângă social-democrați, ba dându-și ochii peste cap, ba punându-și poalele-n brâu, ba ridicându-și-le-n creștet numai ca să fie lingușită să accepte iar atingerea plină de fiori a portofelului public.

E relevant să ne amintim: premierul Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu a guvernat, ca șef de partid (PNL) și de Executiv, cu ajutorul parlamentar al pesediștilor, apoi s-a opus proiectului USL numai ca să-l refacă prin părăsirea PNL și prestarea unui dans lasciv pe lângă Ponta, proaspăt abandonat de altă starletă a liberalilor, Crin Antonescu.

Iar infama alianță cu Dragnea, în toamna lui 2016, a pecetluit cea mai absurdă și mai rușinoasă majoritate parlamentară care a generat cea mai agramată, ineficientă, stupidă și grobiană guvernare din câte s-au văzut după 1989.

Cot la cot cu Livache Dragnea, Tăriceanu și anturajul din ALDE au urlat ca-n anii ’80 că Vestul ne vrea doar o colonie, că singurul scop al americanilor pe aici e să ne vândă arme la suprapreț și asta-i supără pe ruși (care, altfel, se știe, sunt niște oameni cu frica lui Dumnezeu care nu ar omorî nici o muscă decât, poate, îmbătând-o), că statul de drept este numai o ficțiune pe care aceiași occidentali ne-o bagă pe gât ca să ne controleze, în timp ce ei (germani, francezi, austrieci, olandezi și toți ceilalți) sunt mai corupți și mai răi și mai fameni, îi e rușine omenirii să le spună lor oameni.

Numai Tăriceanu a fost în stare să înființeze un partid care punea la un loc un fost diplomat securist (al cărui grad este, probabil, de mareșal galactic, luând în calcul reziliența incredibilă la regimuri, partide, vremuri) care a scris (în anii ’60) o lucrare în favoarea naționalizării – Teodor Meleșcanu, o fostă procuroare comunistă – Norica Nicolai - care o înjură pe Monica Macovei că a fost procuroare comunistă și o fostă șefă a organizației lui Soros la București devenită o voce perversă a dezinformării și manipulării iliberale – Renate Weber.

Iar acest partid nu a fost decât un receptacul de bani, funcții și peșcheșuri publice cu ajutorul tractoristului bișnițar din Teleorman care a băgat plugul în administrație și-n politică, fără scrupule și fără creier.

Timp de aproape trei ani, de la finalul lui 2016, după alegerile parlamentare, oamenii lui Tăriceanu au beneficiat de toate avantajele guvernării.

Iar azi, când au decis să abandoneze tractorul pesedist - pentru că mustăciosul a intrat la pușcărie pentru o găinărie (tunurile lui grele, pentru care ar merita să petreacă niște decenii la service-ul de la Rahova, abia sunt scrijelite cu o scobitoare de niște hipsterași și hipsterașe care se cred procurori) și volanul a fost preluat, pe pârloaga în care a ajuns țara, de profa de lucru manual din Videle, mimoza își cere reperată onoarea.

În vorbele miruitului Vosganian, e nevoie de o „igienizare morală“ în ALDE, un partid care a „îndurat toate erorile“ guvernării împreună cu PSD, din cauza PSD.

În acest moment de maximă expunere a nesimțirii publice, trebuie spus că latrina care e ALDE a fost nevoită să sufere din cauza erorilor PSD numai când acest din urmă partid și-a făcut nevoile pe lângă și nu doar în ALDE. Cu alte cuvinte, ALDE se simte trădat.

Iar igienizarea despre care vorbește Vosganian nu poate însemna decât aruncarea unei bombe cu napalm în această latrină, apoi nivelarea terenului și plantarea unei păduri în care să nu intre nimeni un secol. Abia apoi, poate, după teste riguroase, se poate încerca o refolosire a terenului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te