VIDEO Momente de groază la bordul unui avion. Un pasager a murit. ”S-a dezlănțuit iadul”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.05.2024 - 11:12
Momente de groază la bordul unui avion.- Foto: freepik.com (rol ilustrativ)

Peste 200 de pasageri ai unui avion care zbura de la Londra către Singapore au trecut prin momente de groază la bordul aeronavei. Intrat într-o zonă cu turbulențe, avionul a fost grav zguduit. Un om a murit.

SHARE

Au fost momente de panică la bordul unui avion al Singapore Airlines. Acesta a fost nevoit să aterizeze de urgență la Bangkok după ce a fost lovit de o furtună severă. 

Un pasager a decedat și foarte mulți au fost răniți. Aeronava a fost atât de tare zguduită atunci când bagaje și alte obiecte au zburat prin cabină. Pasagerii care nu au apucat să își pună centurile au avut grav de suferit. 

Imaginile afișează pe rețelele de socializare arată dezastrul de la bord.

Momente de groază la bordul unui avion. Un pasager a murit. ”Sa dezlănțuit iadul”

Este vorba despre un avion Boeing 777-300ER. Acesta a intrat într-o zonă cu turbulențe puternice care au fost atât de intense unii dintre pasagerii au fost izbiți de tavanul aeronavei. Imagini din interiorul avionului au dezvăluit tăieturi în panourile de deasupra cabinei, măști de oxigen și panouri atârnând de tavan, precum și bagaje împrăștiate peste tot. 

 

Un pasager a explicat pentru CNN ce sa întâmplat.

În primele ore „zborul a fost perfect normal”, a spus unul dintre pasageri. El a descris zborul ca fiind „destul de lin.” Dar, după nouă sau zece de zbor, bărbatul a văzut semnul centurii de siguranță asigurându-se – așa că și-a pus centura de siguranță. „Mulțumesc Domnului că am făcut-o pentru că în câteva momente după ce am făcut asta, sa dezlănțuit iadul”, a declarat pentru CNN.

„Sa simțit ca și când avionul a picat. Probabil că a durat câteva secunde, dar îmi amintesc clar că am văzut pantofi și iPad-uri și iPhone-uri și perne și pături și tacâmuri și farfurii și pahare zburând prin aer și prăbușindu-se de tavan”, a povestit bărbat.

Citește și: VIDEO Primul avion F-16 prăbușit în 20 de ani. Cum a fost păcălit pilotul de instrumentele de bord

Un pasager a murit la bord în timpul incidentului, a transmis ziarulromanesc.de.

Un alt pasager, studentul în vârstă de 28 de ani, Dzafran Azmir, a declarat pentru Reuters că aeronava la început să se „încline în sus” și să tremure.

„Foarte brusc a avut loc o scădere foarte dramatică, așa că toți cei așezați și care nu purtau centura de siguranță au fost aruncați imediat în tavan”, a spus pentru Reuters. „Unii oameni s-au lovit cu capul de cabinele de bagaje de deasupra capului și au lovit-o, au lovit locurile unde sunt lumini și măști și au spart direct prin ele.”

Azmir a adăugat totul a fost „foarte, foarte rapid – motiv pentru care cred că nimeni nu a putut să răspundă cu adevărat”. Oamenii nu au avut timp să reacționeze, a spus el – erau pasageri în băile avionului și echipajul aerian încă stătea în picioare când a lovit turbulența.

Avionul a fost deviat spre Bangkok după incident. Din cei 211 pasageri și 18 membri ai echipajului aflați la bordul zborului inițial, 143 au fost transportați printr-un zbor de ajutor spre Singapore, unde au aterizat miercuri dimineața devreme, potrivit CEO-ului Singapore Airlines, Goh Choon Phong, într-un mesaj video publicat pe Facebook.

Restul de 79 de pasageri și 6 membri ai echipajului sunt încă în Bangkok, inclusiv cei care care primesc îngrijiri medicale și membrii familiilor acestora.

Printre cei răniți se numără cetățeni din Australia, Malaezia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Spania, Statele Unite și Irlanda, potrivit spitalului în care au fost tratați.

Kittipong Kittikachorn, directorul general al aeroportului din Bangkok, a declarat marți că investigațiile preliminare sugerează că un pasager ar fi suferit de o afecțiune cardiacă și că procesul de autopsie este în desfășurare.

Mai mulți pasageri aveau brațele rupte, dar majoritatea erau tăiați și vânătăi, a adăugat el.

Citește și: Un avion ucrainean a pierdut direcția și s-a prăbușit în România. Incidentul, la secret

Goh, CEO-ul, și-a transmis condoleanțe familii și celor dragi lui Kitchen, spunând că compania aeriană a fost „profundă întristată de acest incident” și că îi pare „foarte rău pentru experiența traumatizantă” pe care au îndurat-o pasagerii.

Compania aeriană cooperează cu autoritățile în cadrul anchetei, a adăugat el.

Ministerul Transporturilor din Singapore investighează incidentul, spunând marți că a luat legătura cu omologii săi thailandezi și că va trimite anchetatori la Bangkok. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA trimite, de asemenea, personal la Singapore pentru a ajuta investigația, inclusiv un reprezentant al consiliului și patru consilieri tehnici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te