VIDEO De ce au fost învinse tancurile americane Abrams de 50.000.000 $, de Rusia, în Ucraina?

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.04.2024 - 17:22
VIDEO De ce au fost învinse tancurile americane Abrams de 50.000.000 $, de Rusia, în Ucraina? - Foto: Profimedia Images
De ce au fost învinse tancurile americane Abrams de 50.000.000 $, de Rusia, în Ucraina? - Foto: Profimedia Images

De ce au fost învinse tancurile americane Abrams de 50.000.000 $, de Rusia, în Ucraina? Contractul pentru tancul Abrams, pentru Forțele Armate ale Ucrainei, a fost pus la punct pentru Ucraina, timp de nouă luni.

SHARE

Contractul pentru tancul Abrams, pentru Forțele Armate ale Ucrainei, a fost pus la punct pentru Ucraina, timp de nouă luni. Au fost predate în total 31 de tancuri.

Dar această situaţie din teren, care apare acum, a fost prezisă de experţi încă din luna septembrie a anului 2023.

VIDEO De ce au fost învinse tancurile americane Abrams de 50.000.000 $, de Rusia, în Ucraina?

Faptul că tancurile de luptă principale americane şi, în general, occidentale, nu au devenit un „schimbător de joc” decisiv pe frontul ucrainean a devenit evident cu mult timp în urmă, fie și doar din cauza numărului mic de vehicule de acest tip transferate.

Cel puțin discuțiile despre brigada de tancuri Leopard 2 au rămas în stadiul de vorbe. Dar, chiar și la nivel tactic, utilizarea tancurilor Abrams a întâmpinat dificultăți sau mai bine zis așteptări nejustificate.

Citeşte şi: Rușii trec la faza agresivă de sabotaje în țările care livrează arme Ucrainei. România, în vizor

Associated Press a scris, citând oficialii militari americani, că toate tancurile Abrams M1A1 transferate, care sunt încă în serviciu, sunt în prezent retrase din prima linie.

Pentru că problema utilizării lor a fost concentrația extrem de mare de drone, atât de recunoaștere, cât și kamikaze, de pe front. De asemenea, există informații că cinci dintre cele 31 de tancuri Abrams care au fost predate Ucrainei au fost pierdute.

Citeşte şi: Doi spioni ruși, arestați în Germania în timp ce încercau să atace livrările de arme către Ucraina

Diagnosticul dat Abrams de Defense Express, în acest caz, este destul de firesc, iar motivele sale constau în mai multe aspecte. Principalul lucru este că nici o armă nu poate deveni un „schimbător de joc” dacă nu este suficient de banală.

Foto: Profimedia Images

Dacă luăm în considerare doar tactica de utilizare a acestor mașini, atunci un alt factor este că Abrams a devenit imediat ținta numărul 1, pentru inamic. Prin urmare, de îndată ce a fost observat, tot arsenalul rusesc a zburat asupra lui, deodată.

Citeşte şi: VIDEO Momentul când parașutiștii ucraineni distrug 4 tancuri și 2 blindate ruse. Ajung la fier vechi

În plus, toate tancurile occidentale moderne nu au fost create ca vehicule de asalt sau „soldați universali” , ci ca vehicule antitanc mobile protejate, în context militar multiarme.

Când aceste mașini de luptă au fost dezvoltate, conceptual nu au fost destinate sarcinilor de asalt anti-personal. Muniția explozivă și antipersonal a apărut la tancurile Leopard 2 și Abrams abia în anii 2000, în timp ce Challenger 2 nu o are deloc.

Kyrylo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a explicat astfel de detalii, tocmai pe exemplul tancului Abrams, încă din septembrie 2023.

„Abrams ar trebui să fie folosit foarte specific, pentru operațiuni foarte specifice, bine gândite, pentru că, dacă sunt folosite pe linia frontului și pur și simplu într-o luptă combinată, nu vor rezista mult, pe câmpul de luptă.

Ar trebui să fie folosite în operațiuni inovatoare. , dar foarte bine pregătit", - chiar și atunci a remarcat Kyrylo Budanov, explicând de ce Abrams pentru o utilizare echilibrată .

Dar acest lucru este în teorie când vine vorba de o descoperire a apărării. Și în condițiile realităților actuale ale câmpului de luptă, au fost folosite în rolul în care era nevoie de ele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te