Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.03.2024 - 10:47
Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc - Foto: Profimedia Images
Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc - Foto: Profimedia Images

Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc. Forțele armate ruse trag în fiecare zi mult mai multe proiectile.

SHARE

Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc. Forțele armate ruse trag în fiecare zi mult mai multe proiectile decât Ucraina.

Nu e de mirare: Rusia produce trei milioane de piese de muniție de artilerie pe an. în timp ce SUA și Europa gestionează doar 1,2 milioane de bucăți. Acesta este un avantaj decisiv, într-o fază deosebit de sensibilă pentru Kiev.

Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât Statele Unite și Europa la un loc

Occidentul este într-un război de producție cu Rusia, a declarat pentru CNN un înalt oficial NATO, iar Moscova este în avans. În prezent, armata rusă trage oficial în jur de 10.000 de focoase pe zi, în timp ce Ucraina doar 2.000.

În unele locuri de pe front, raportul este și mai rău, relatează CNN, citând o sursă anonimă de informații.

Acest lucru este extrem de periculos pentru Kiev. „Potrivit analiștilor militari, războiul va fi probabil câștigat sau pierdut de cel care trage cele mai multe obuze de artilerie”, notează postul de televiziune, în raportul său detaliat.

Citeşte şi: VIDEO Operațiune de sabotaj a SBU în Rusia. Calea ferată care leagă Rusia de China, aruncată în aer

EXXpress a avertizat despre această superioritate a rușilor, în producția de muniție, în urmă cu mai bine de un an. Acum nu mai poate fi negată gravitatea situației de pe câmpul de luptă. După cercetări ample, CNN mai afirmă:

„Rusia pare să fie pe cale să producă de aproape trei ori mai multă muniție de artilerie decât SUA și Europa. Este de așteptat un avantaj decisiv, în perioada premergătoare unei alte ofensive rusești în Ucraina, la sfârșitul acestui an.”

Foto: Profimedia Images

Canalul de ştiri se bazează pe estimările serviciilor de informații NATO, ale producției rusești de Apărare, și pe surse familiare cu sprijinul militar occidental pentru Ucraina.

Citeşte şi: Rusia, declarată oficial de UE drept „stat sponsor al terorismului”

Potrivit acesteia, Rusia produce în jur de 250.000 de piese de muniție de artilerie pe lună - și asta corespunde la aproximativ trei milioane de piese pe an. Statele Unite și Europa împreună gestionează doar aproximativ 1,2 milioane de piese de muniție, pentru Kiev, potrivit unui înalt oficial european de informații.

Situația este gravă, foarte gravă: „Deficitul vine poate în cel mai periculos moment pentru efortul de război ucrainean, de când Rusia a invadat Kievul pentru prima dată, în luna februarie a anului 2022.

Fondurile SUA pentru înarmarea Ucrainei au fost epuizate, iar opoziția republicană din Congres a încetat să ofere mai multe fonduri. Între timp, Rusia a capturat recent orașul ucrainean Avdiivka și este văzută pe scară largă ca având inițiativa pe câmpul de luptă.”

Citeşte şi: Rusia a lansat rachete prin spațiul aerian al Republicii Moldova

Muniția este în prezent cel mai important lucru pentru Ucraina. „Sunt aceste obuze de artilerie, pentru că aici Rusia are un avantaj semnificativ în producție și un avantaj semnificativ pe câmpul de luptă”, spune un oficial NATO.

Rusia își operează fabricile de artilerie non-stop, în schimburi rotative de douăsprezece ore, a informat eXXpress, anul trecut. Înainte de război, 2 până la 2,5 milioane de ruși lucrau în industria de apărare, iar acum sunt în jur de 3,5 milioane

Au existat cel puțin 300.000 de obuze de artilerie pe care Iranul le-a livrat anul trecut – „probabil chiar mai multe”, relatează oficialul. Există cel puțin 6.700 de containere de muniție, cu milioane de grenade din Coreea de Nord. Rusia a „pus în joc tot ce are. Mașina ei de război este în plină desfășurare”, a spus acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te